27 Eylül 2007 Perşembe

KATIKLI DOLMA TARİFİ - BİTLİS

KATIKLI DOLMA-BİTLİS
 Yazdan kalma yöresel nefis bir lezzet...Sevgili arkadaşım Fazilet bizim için yapmıştı, ben de sizin için görüntüledim.Bu lezzeti kaçırmayın derim. Biz yedik hadi siz de deneyin, pişman olmazsınız.

KATIKLI DOLMA TARİFİ-BİTLİS

Malzemeler:
  • 1 ölçü (kase) kıyma
  • 1 ölçü  ince bulgur(yıkanmış)
  • 1 soğan rendesi
  • 2-3 yeşil biber(ince doğranmış)
  • tuz,
  • varsa reyhan
Üzerine:
KATIKLI DOLMA-BİTLİS
KATIKLI DOLMA nın yapılışı:
  1. Tüm malzemeyi  iyice yoğuralım. 
  2. Küçük ince kabakları oyup, 2 parmak kalınlığında dilimleyelim.
  3. İç malzemeyi resimdeki gibi dolduralım ve tenceremize dizelim.
  4. Yeterince tuz atılmış suda yumuşayana kadar  haşlayalım.
  5. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu hazırlayıp, üzerine nane serperek servis yapalım.
  6. Sos için 2 kaşık salçayı biraz yağda hafif çevirip, az sulandırıp 3-4 dakika pişirelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails