ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ
malzemeler:
- 2.5 su bardağı un(yaklaşık, az gelirse ilave edin)
- 1 yumurta, 1 yumurta akı(içine)
- 1 yumurta sarısı (dışına)
- 150 gr eritilmiş margarin,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 1 ajda çay bardağı yoğurt ve
- 1 paket kabartma tozu
- yeterince çekirdeksiz ve kağıt havlu ile suyu alınmış zeytin
- susam (üzerine)
ZEYTİNLİ POĞAÇA nın yapılışı:
- Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. (Az gelirse ilave edin)
- Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur yoğurun.(kulak memesinden yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
- Ortasına çekirdekleri çıkarılmış zeytin dilimlerini yerleştirip kapatın.ya da benim yaptığım gibi karıştırıp tekrar yoğurun. (Ama hamurun sulanmaması gerekiyor dikkat)
- Yumurta sarısı ve susam serperek fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
afiyet olsun