Yeni bir kalıp aldım ve hani çocukların yeni oyuncaklarına ilk düşkünlükleri gibi, aldığım akşam denemeye karar verdim ve hadi değişiklik olsun diye havuçlu kekimizden yapıvereyim dedim. Çıktığında kekin şekli o kadar hoşuma gitti ki bu fikir canlanıverdi kafamda...Bakın haksız mıyım, sanki İngiltere Kraliçesi Elizabeth uzanıp başına takıverecek gibi durmuyor mu sizce de?Akşam yaptım, soğudu sosunu döktüm; yatarken o artık yarım bir kekti.!!!:-((
ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK TARİFİ
Keki:
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- ½ tatlı kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un(yaklaşık)
Sosu:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Varsa bir parça bitter çikolata
ÇİKOLATA SOSLU HAVUÇLU KEK YAPILIŞI
- Yumurtalarla toz şekerimizi 5 dakika mikserle iyice çırpıyoruz.
- Sıvıyağ ,vanilya, tarçın daha sonra rendelenmiş havuç ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz..
- Un ile kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz, unlanmış parça çikolataları ekleyip
- karıştırdıktan sonra yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz.
- 170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.(Silikon kalıpla pişmesi biraz daha uzun sürdü)
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz ve sosunu(**) döküp, pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
**SOSU: Sos malzemelerini bir büyük cezvede önce iyice karıştırıp, kaynayana kadar karıştıralım ve altını kapatıp çikolatayı ekleyelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder