5 Kasım 2007 Pazartesi

ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ


ZEYTİNLİ POĞAÇA-sefertasitarifleri.com

ZEYTİNLİ POĞAÇA TARİFİ

malzemeler:

  • 2.5 su bardağı un(yaklaşık, az gelirse ilave edin)
  • 1 yumurta, 1 yumurta akı(içine)
  • 1 yumurta sarısı (dışına)
  • 150 gr eritilmiş margarin,
  • 1 çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 ajda çay bardağı yoğurt ve
  • 1 paket kabartma tozu
  • yeterince çekirdeksiz ve kağıt havlu ile suyu alınmış zeytin
  • susam (üzerine)
ZEYTİNLİ POĞAÇA-sefertasitarifleri.com

ZEYTİNLİ POĞAÇA nın yapılışı:

  1. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. (Az gelirse ilave edin)
  2. Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur yoğurun.(kulak memesinden yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur)
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. 
  4. Ortasına çekirdekleri çıkarılmış zeytin dilimlerini yerleştirip kapatın.ya da benim yaptığım gibi karıştırıp tekrar yoğurun. (Ama hamurun sulanmaması gerekiyor dikkat)
  5. Yumurta sarısı ve susam serperek fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.

afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails