31 Ocak 2008 Perşembe

ALTUST BOREGI TARIFI

 ALTUST BOREGI TARIFI
 ALTUST BOREGI TARIFI
 ALTUST BOREGI TARIFI
 ALTUST BOREGI TARIFI

Fatoş cuğum işte bu da bizim mutfaktan çıkan sanırım son örnek altüst böreğin...! İnşallah seninki kadar güzel yapabilmişimdir...Üzerine ben yumurta sürüp susam çörekotu serptim sadece...Bir de güzel kabardı ki sormayın, yandan da çektim o yüzden:))) Sağol Fatoş cuğum bizlerle bu güzel böreği paylaştığın ve mutfaklarımıza kazandırdığın için...

Telaşeden masadaki son halini tek başına görüntüleyemedim ama böyle de güzelliği anlaşılıyor sanırım:))) Bir tık yapıp BURAYA Fatoş Tuncay ın diğer güzel tariflerine de ulaşabilirsiniz...

Hadi buyurun ....

ALT ÜST BÖREĞİ TARİFİ

malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • tuz
  • aldığı kadar un
  • Tereyağı
  • Beyaz peynir (başka harc da olabilir)
  • Maydonoz

ALTÜST BÖREĞİ nasıl yapılır?

  1. Yumurtayı, yoğurdu, sirkeyi, zeytinyağını, suyu, tuzu ve aldığı kadar unu eleyerek (elemek önemli) koyalım. 
  2. Kulak memesi kıvamında hazırladığımıza hamuru üzerini örtüp bir saat dinlendirelim
  3. Tereyağını eritelim
  4. Hamuru ikiye ayıralım, rulo yapalım ve bir hamurdan 13 tane beze olacak şekilde keselim, toplamda 26 beze olacak
  5. Her birini tabak kadar açalım ve üzerine bir kaşık erimiş tereyağı sürelim, en son 13. bezenin üzerine yağ sürmüyoruz.
  6. Diğer on üç beze de aynı şekilde hazırlanacak
  7. Yağın biraz donması için beş dakika dondurucuya koyalım
  8. Sırayla hamurları merdaneyle, tepsi büyüklüğünde açıyoruz yağlanmış tepsinin altına seriyoruz
  9. Arasına peynirli harcımızı yayıyoruz(ya da başka bir harç tercih edebilirsiniz)
  10. Üstüne diğer bezeyi açıp yayıyoruz
  11. En üste Fatoş sadece eriöiş tereyağı gezdirmiş, ben yumurta da sürüp susam-çörek otu serpiştirdim
  12. 180 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.


 afiyet olsun:))



KOLAY POĞAÇA TARİFİ


KOLAY POĞAÇA TARİFİ Sevgili Hikmet Hala mızın bayramda bize ikram ettiği çoook lezzetli ve kolay poğaçalar;

KOLAY POĞAÇA TARİFİ


  • 1 ölçü yoğurt(kase-bardak- vs)
  • 1 ölçüden biraz fazla sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un(ele yapışmadığı anda un eklemeyi kesin)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzerine yumurta sarısı

KOLAY POĞAÇA YAPILIŞI:


  1. Tüm malzeme yumurta hariç karştırılıp yumuşak bir hamur yoğurulacak.
  2. İç malzemesi konulup(dilerseniz iç koymadan silindir yapıp kıvırabilirsiniz de.!)
  3. yumurta sürülüp 180 derece fırında pişirilecek..

Afiyet olsun

30 Ocak 2008 Çarşamba

KOMŞULARIMA İKRAMLARIM VE FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
http://sefertasim.blogspot.com/
http://sefertasim.blogspot.com/ FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
Dün komşularım bendeydiler...Yedik içtik, sohbetler muhabbetler eşliğinde ...Onlara ikram ettiklerimi sizlerle de paylaşmak istedim...Önceliği de cheesecake e verdim ...Çünkü sevgili tarifdunyasi beni sağolsun Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne davet etmiş...Davetine bu nefis pasta ile katılayım istedim...
Menümüzde neler mi vardı?



FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

  • 3 paket kremalı bisküvi
  • 1 büyük(550 gr lık) veya 2 küçük paket labne peyniri(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 2 paket krema(veya 2 tepeleme kaşık dolusu süzme yoğurt)
  • 2 tepeleme kaşık dolusu un

Sosu:

  • 1 paket Dr Qetker meyveli sos
  • Dondurulmuş frambuaz(veya 3-4 kaşık reçeli)

 FRAMBUAZLI CHEESECAKE yapılışı:

  1. Rondoda kremalı bisküvilerimizi un haline getiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza patates ezeceği ile bastırarak yayıyoruz.
  2. Deepfreeze atıyoruz diğer işlemler bitene kadar
  3. karıştırma kabımıza alıp şekerle iyice çırpıyoruz, katı kar haline gelene kadar.
  4. Yumurtaları tek tek mixerle yedire yedire ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Unu koyduktan sonra mixerin devrini düşürüyoruz ve kremaları da ekliyoruz.
  6. deepfreezdeki kalıbımızn üzerine döküyoruz...
  7. 250 derecede ısınmış olan fırınımıza koyuyoruz ve 10 dakika yüksek ısıda, sonra 40-50 dakika 100 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Kapatınca kapağını hafif aralık bırakarak bir kaç saat fırın içinde soğumasını bekliyoruz.
  9. En az 7-8 saat soğumadan kalıptan çıkarmamaya gayret edelim.bir gece dinlenirse çok güzel oluyor...
  10. Tarifine göre meyveli sosumuzu hazırlayıp içine meyve parçacıklarını eğer yoksa frambuaz reçelimizi koyalım
  11. Dilimleyerek soslayıp servise sunalım...
Afiyet olsun..


Notlar: ---Yüksek ısıda pişerse dolgusu tok olmaz. Düşük ısıda uzun süre pişmesi gerekiyor.
            --- Çatlama yapmaması için bir fırın kabına bolca su konulmalı , çıkan buhar çatlamayı engeller.
           ---Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...


Related Posts with Thumbnails