Dün komşularım bendeydiler...Yedik içtik, sohbetler muhabbetler eşliğinde ...Onlara ikram ettiklerimi sizlerle de paylaşmak istedim...Önceliği de cheesecake e verdim ...Çünkü sevgili tarifdunyasi beni sağolsun Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne davet etmiş...Davetine bu nefis pasta ile katılayım istedim...
Menümüzde neler mi vardı?
FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
- 3 paket kremalı bisküvi
- 1 büyük(550 gr lık) veya 2 küçük paket labne peyniri(oda sıcaklığında)
- 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
- 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
- 2 paket krema(veya 2 tepeleme kaşık dolusu süzme yoğurt)
- 2 tepeleme kaşık dolusu un
Sosu:
- 1 paket Dr Qetker meyveli sos
- Dondurulmuş frambuaz(veya 3-4 kaşık reçeli)
FRAMBUAZLI CHEESECAKE yapılışı:
- Rondoda kremalı bisküvilerimizi un haline getiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza patates ezeceği ile bastırarak yayıyoruz.
- Deepfreeze atıyoruz diğer işlemler bitene kadar
- karıştırma kabımıza alıp şekerle iyice çırpıyoruz, katı kar haline gelene kadar.
- Yumurtaları tek tek mixerle yedire yedire ekliyoruz ve çırpıyoruz.
- Unu koyduktan sonra mixerin devrini düşürüyoruz ve kremaları da ekliyoruz.
- deepfreezdeki kalıbımızn üzerine döküyoruz...
- 250 derecede ısınmış olan fırınımıza koyuyoruz ve 10 dakika yüksek ısıda, sonra 40-50 dakika 100 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kapatınca kapağını hafif aralık bırakarak bir kaç saat fırın içinde soğumasını bekliyoruz.
- En az 7-8 saat soğumadan kalıptan çıkarmamaya gayret edelim.bir gece dinlenirse çok güzel oluyor...
- Tarifine göre meyveli sosumuzu hazırlayıp içine meyve parçacıklarını eğer yoksa frambuaz reçelimizi koyalım
- Dilimleyerek soslayıp servise sunalım...
Afiyet olsun..
Notlar: ---Yüksek ısıda pişerse dolgusu tok olmaz. Düşük ısıda uzun süre pişmesi gerekiyor.
--- Çatlama yapmaması için bir fırın kabına bolca su konulmalı , çıkan buhar çatlamayı engeller.
---Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...
Notlar: ---Yüksek ısıda pişerse dolgusu tok olmaz. Düşük ısıda uzun süre pişmesi gerekiyor.
--- Çatlama yapmaması için bir fırın kabına bolca su konulmalı , çıkan buhar çatlamayı engeller.
---Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...
3 yorum:
Bu pastanada yorum yapmadan geçemedim.Elime sağlık.Muhteşem görünüyor.
Belginciğim merhaba ikramlarına bayıldım Sizlere afiyet bal şeker olsun yağ olmasın :))Ellerine sağlık..
MMMMMMM... SOFRA MUHTEŞEM. ÖZELLİKLE FRAMBUAZLI CHEESECAKE... ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Yorum Gönder