30 Ocak 2008 Çarşamba

KOMŞULARIMA İKRAMLARIM VE FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
http://sefertasim.blogspot.com/
http://sefertasim.blogspot.com/ FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
Dün komşularım bendeydiler...Yedik içtik, sohbetler muhabbetler eşliğinde ...Onlara ikram ettiklerimi sizlerle de paylaşmak istedim...Önceliği de cheesecake e verdim ...Çünkü sevgili tarifdunyasi beni sağolsun Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ne davet etmiş...Davetine bu nefis pasta ile katılayım istedim...
Menümüzde neler mi vardı?



FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ

  • 3 paket kremalı bisküvi
  • 1 büyük(550 gr lık) veya 2 küçük paket labne peyniri(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağından bir parmak az toz şeker
  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 2 paket krema(veya 2 tepeleme kaşık dolusu süzme yoğurt)
  • 2 tepeleme kaşık dolusu un

Sosu:

  • 1 paket Dr Qetker meyveli sos
  • Dondurulmuş frambuaz(veya 3-4 kaşık reçeli)

 FRAMBUAZLI CHEESECAKE yapılışı:

  1. Rondoda kremalı bisküvilerimizi un haline getiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıbımıza patates ezeceği ile bastırarak yayıyoruz.
  2. Deepfreeze atıyoruz diğer işlemler bitene kadar
  3. karıştırma kabımıza alıp şekerle iyice çırpıyoruz, katı kar haline gelene kadar.
  4. Yumurtaları tek tek mixerle yedire yedire ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  5. Unu koyduktan sonra mixerin devrini düşürüyoruz ve kremaları da ekliyoruz.
  6. deepfreezdeki kalıbımızn üzerine döküyoruz...
  7. 250 derecede ısınmış olan fırınımıza koyuyoruz ve 10 dakika yüksek ısıda, sonra 40-50 dakika 100 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Kapatınca kapağını hafif aralık bırakarak bir kaç saat fırın içinde soğumasını bekliyoruz.
  9. En az 7-8 saat soğumadan kalıptan çıkarmamaya gayret edelim.bir gece dinlenirse çok güzel oluyor...
  10. Tarifine göre meyveli sosumuzu hazırlayıp içine meyve parçacıklarını eğer yoksa frambuaz reçelimizi koyalım
  11. Dilimleyerek soslayıp servise sunalım...
Afiyet olsun..


Notlar: ---Yüksek ısıda pişerse dolgusu tok olmaz. Düşük ısıda uzun süre pişmesi gerekiyor.
            --- Çatlama yapmaması için bir fırın kabına bolca su konulmalı , çıkan buhar çatlamayı engeller.
           ---Bir de mixeri yüksek devirde çırpmak hava kabarcıklarına sebep olacağı için çatlama oluyormuş bilgilerinize...


3 yorum:

Fulya dedi ki...

Bu pastanada yorum yapmadan geçemedim.Elime sağlık.Muhteşem görünüyor.

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Belginciğim merhaba ikramlarına bayıldım Sizlere afiyet bal şeker olsun yağ olmasın :))Ellerine sağlık..

Lezzet Gemisi dedi ki...

MMMMMMM... SOFRA MUHTEŞEM. ÖZELLİKLE FRAMBUAZLI CHEESECAKE... ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

Related Posts with Thumbnails