1 Şubat 2008 Cuma

TAVUKLU PİLAV TARİFİ



TAVUKLU PİLAV TARİFİ

TAVUKLU PİLAV TARİFİ

malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak et suyu
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 büyük kase haşlanıp didilmiş tavuk eti
  • tuz

TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI


  1. Sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekleyip, ovuşturarak nişastasından arıtılıp yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri erittiğimiz tereyağında şeffaflaşana kadar kdevamlı karıştırarak kavuralım..Pirinçler zıplamaya başlasın, pirincin hiç suyu kalmasın
  2. Tavukları da ekleyelim.
  3. Suyunu ve tuzunu ekleyip altını kısalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Göz göz olunca altını kapatalım ve üzerine de bir kağıt havlu kapatıp dinlendirelim.

Afiyet olsun...

ZEYTINYAGLI BARBUNYA TARIFI


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV TARİFİ

HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV TARİFİ

HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV TARİFİ

malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su(tercihen et suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV nasıl yapılır?


  1. Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyerek yarım saat bekletelim.
  2. Süzgeçe döküp elimizle ovuşturarak-nişastası çıksın diye- iyice yıkayalım.
  3. Yağı ısıtıp havuç ve nohutları hafifçe kavuralım.
  4. Üzerine süzülmüş pirinçleri dökelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
  5. Tek seferde sıcak et suyunu dökelim ,tuzunu atıp hafifçe karıştırıp-fazla karıştırılmaz lapa olur-
  6. altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
  7. Ara sıra kontrol edelim, üzerinde göz göz delikler açıldığında pilavımız pişmiş demektir.
  8. Altını kapatıp kapakla pilav arasına bir kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakalım.


Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails