TAVUKLU PİLAV TARİFİ
malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak et suyu
- 2 kaşık tereyağı
- 1 büyük kase haşlanıp didilmiş tavuk eti
- tuz
TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
- Sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekleyip, ovuşturarak nişastasından arıtılıp yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri erittiğimiz tereyağında şeffaflaşana kadar kdevamlı karıştırarak kavuralım..Pirinçler zıplamaya başlasın, pirincin hiç suyu kalmasın
- Tavukları da ekleyelim.
- Suyunu ve tuzunu ekleyip altını kısalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
- Göz göz olunca altını kapatalım ve üzerine de bir kağıt havlu kapatıp dinlendirelim.
Afiyet olsun...
HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV TARİFİ
malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı kaynar su(tercihen et suyu)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 büyük havuç rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAVUÇLU NOHUTLU PİLAV nasıl yapılır?
- Pirinçlerin üzerine tuz ve sıcak su ekleyerek yarım saat bekletelim.
- Süzgeçe döküp elimizle ovuşturarak-nişastası çıksın diye- iyice yıkayalım.
- Yağı ısıtıp havuç ve nohutları hafifçe kavuralım.
- Üzerine süzülmüş pirinçleri dökelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.
- Tek seferde sıcak et suyunu dökelim ,tuzunu atıp hafifçe karıştırıp-fazla karıştırılmaz lapa olur-
- altını kısalım ve pişmeye bırakalım.
- Ara sıra kontrol edelim, üzerinde göz göz delikler açıldığında pilavımız pişmiş demektir.
- Altını kapatıp kapakla pilav arasına bir kağıt havlu kapatıp dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun