1 Şubat 2008 Cuma

ZEYTINYAGLI BARBUNYA TARIFI


ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ

malzemeler:
  • 1/2 kg. taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 büyük domates veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA nasıl yapılır?
  1. Ayıklanmış barbunyaları tencerede 5 dakika kaynatıp, kara suyunu süzelim.
  2. Başka bir tencereye 1/2 çay bardağı su koyalım, yemeklik doğranmış soğanları suyunu çekene kadar pişirelim
  3. Zeytinyağını ekleyelim; sarımsakları da ilave edip yağda hafif kavuralım.
  4. Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave edelim.
  5. 5 dakika sonra barbunyaları da ekleyelim.
  6. Batası suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirelim.
  7. Tencere soğuyana kadar kapağını açmalayalım..
  8. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails