ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ
malzemeler:
- 1/2 kg. taze barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 büyük domates veya 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2-3 diş sarımsak
- 2 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA nasıl yapılır?
- Ayıklanmış barbunyaları tencerede 5 dakika kaynatıp, kara suyunu süzelim.
- Başka bir tencereye 1/2 çay bardağı su koyalım, yemeklik doğranmış soğanları suyunu çekene kadar pişirelim
- Zeytinyağını ekleyelim; sarımsakları da ilave edip yağda hafif kavuralım.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ilave edelim.
- 5 dakika sonra barbunyaları da ekleyelim.
- Batası suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirelim.
- Tencere soğuyana kadar kapağını açmalayalım..
- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder