TAVUKLU PİLAV TARİFİ
malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak et suyu
- 2 kaşık tereyağı
- 1 büyük kase haşlanıp didilmiş tavuk eti
- tuz
TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI
- Sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekleyip, ovuşturarak nişastasından arıtılıp yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri erittiğimiz tereyağında şeffaflaşana kadar kdevamlı karıştırarak kavuralım..Pirinçler zıplamaya başlasın, pirincin hiç suyu kalmasın
- Tavukları da ekleyelim.
- Suyunu ve tuzunu ekleyip altını kısalım ve göz göz olana kadar pişirelim.
- Göz göz olunca altını kapatalım ve üzerine de bir kağıt havlu kapatıp dinlendirelim.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder