30 Nisan 2008 Çarşamba

HAŞHAŞLI KIVIRMA ÇÖREK




HAŞHAŞLI KIVIRMA ÇÖREK
6 su bardağı (yaklaşık)
1 su bardagı sıcak su
2 su bardağı sıcak süt
1 paket yaş maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kasığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Iç malzemeleri
1 su bardagi ceviz içi
1 su bardagi sıvıyağ
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
*Sıcak suyu, şekeri büyük bir kaba koyalım ve mayayı da ekleyip kenarda kabarması için bekletelim.
*Süt,yumurta akı ve tuzu da ekleyelim, karıştıralım..Unu ağır ağır yedikçe ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım…
*Mayalanması için ağzı kapalı olarak bir kenarda bekletelim.
*Hashas ezmesini,iri çekilmis cevizi ve sıvı yağı karıştıralım,hamurun uzerine sürmek için.
*Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayıralım ve her bezeyi tek tek unlanmış zeminde merdaneyle açalım…Çok ince açmak gerekmiyor..
*Üzerine haşhaşlı harcı bir kaşık ile her tarafına gelecek şekilde sürelim.
*İkinci hamuru da açıp ilk hamurun üzerine serelim ve harcı sürelim.
*Üçüncüye de aynı işlemi yapalım..Hamuru ikiye bölelim ve üst üste koyalım..Yani altı katlı oldu hamurumuz..
*İki parmak kalınlığında bir şerit keselim ve elimizin bir yukarı biri aşağı gelecek şekilde buralım, uzatıp inceltelim...
*Tepsimizin ortasından başlayarak kendi etrafında dolayalım..
*Bütün hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve biraz daha tepsi mayası gelsin diye bekletelim..
*200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim..



afiyet olsun

27 Nisan 2008 Pazar

FASULYELİ MAKARNA SALATASI




Bu salata için ölçü vermeyeceğim , gerek yok çünkü...Malzemenizin miktarını zevkinize ve damak tadınıza göre kendiniz de belirleyebilirsiniz...

*haşlanmış fasülye (yağda hafif sotelenerek kısık ateşte az suyla ve tuzla pişecek)
*yeşil biber
*közlenmiş kırmızıbiber
*haşlanmış makarna
*kornişon turşu
*maydanoz
*tuz , limon
*zeytinyağı
*1 diş sarmısak
*konserve mısır(ben de yoktu koymadım)
*tavuk jambon(koymadım)

--sebzeleri hafif yağda soteleyip tüm malzemeyi nazikçe harmanlayalım,

afiyet olsun

25 Nisan 2008 Cuma

ETLİ PAZI SARMASI

ETLİ PAZI SARMASI
ETLİ PAZI SARMASI

  • 1 bağ pazı
  • 350 gr dolmalık kıyma
  • 2 adet kuru soğan(ince doğranmış)
  • 1 küçük çay bardağı pirinç
  • 1 küçük çay bardağı bulgur 
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 kaşık su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 7-8 dal ince doğranmış maydanoz
sosu:
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 kaşık sıcak su
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

ETLİ PAZI SARMASI nın yapılışı:

  1. Kıymaya, yıkanmış bulguru ve pirinci, incecik doğranmış soğanı, zeytinyağını, salçaları, suyunu, tuz ve karabiberi, ince doğranmış maydanozu ekleyip iyice yoğuralım..
  2. Pazıların saplarını ve damarlarını kesip , yıkayıp az kaynar suya batırıp bir kaç dakika yumuşayana kadar sıcak suda bekletip çıkaralım.(Fazla tutarsanız hem vitamini suya geçer, hem de çok yumuşayacağı için saramazsınız, yırtılır)
  3. Süzgece alalım
  4. Kesme tahtası üzerinde ya da el içinde iki yanını kapatıp kıvırarak sigara gibi saralım.
  5. Tenceremize dizelim.
  6. Tavaya yağları ve salçayı ekleyip hafif kavuralım
  7. İçine 2-3 diş sarımsak doğrayıp, su ekleyelim.
  8. Tenceredeki dolmaların üstüne bu sosu yavaşça dökelim. 
  9. Bir tatlı tabağı ya da uygun bir kapağı ters çevirerek dolmaları tencere ile tabak arasına hapsedelim ki dağılmadan pişsinler.
  10. Tabağın 1-2 parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyelim
  11. Damak tadımıza göre tuzunu ekleyerek pişirelim...
  12. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım....


Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails