30 Nisan 2008 Çarşamba

HAŞHAŞLI KIVIRMA ÇÖREK




HAŞHAŞLI KIVIRMA ÇÖREK
6 su bardağı (yaklaşık)
1 su bardagı sıcak su
2 su bardağı sıcak süt
1 paket yaş maya
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 yemek kasığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Iç malzemeleri
1 su bardagi ceviz içi
1 su bardagi sıvıyağ
1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
*Sıcak suyu, şekeri büyük bir kaba koyalım ve mayayı da ekleyip kenarda kabarması için bekletelim.
*Süt,yumurta akı ve tuzu da ekleyelim, karıştıralım..Unu ağır ağır yedikçe ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuralım…
*Mayalanması için ağzı kapalı olarak bir kenarda bekletelim.
*Hashas ezmesini,iri çekilmis cevizi ve sıvı yağı karıştıralım,hamurun uzerine sürmek için.
*Mayalanan hamurumuzu 3 bezeye ayıralım ve her bezeyi tek tek unlanmış zeminde merdaneyle açalım…Çok ince açmak gerekmiyor..
*Üzerine haşhaşlı harcı bir kaşık ile her tarafına gelecek şekilde sürelim.
*İkinci hamuru da açıp ilk hamurun üzerine serelim ve harcı sürelim.
*Üçüncüye de aynı işlemi yapalım..Hamuru ikiye bölelim ve üst üste koyalım..Yani altı katlı oldu hamurumuz..
*İki parmak kalınlığında bir şerit keselim ve elimizin bir yukarı biri aşağı gelecek şekilde buralım, uzatıp inceltelim...
*Tepsimizin ortasından başlayarak kendi etrafında dolayalım..
*Bütün hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürelim ve biraz daha tepsi mayası gelsin diye bekletelim..
*200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim..



afiyet olsun

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

üfss harika bir görüntü,acayip canım çekti.
Ellerine sağlık canım. Sevgiler

Aysultan... dedi ki...

ellerinize sağlık...hoş görünüyor

antepası dedi ki...

Bu haşhaşlı çöreklere bayılırım.nefis görünüyor.Eline sağlık.

Related Posts with Thumbnails