SOSLU LAHANA SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 orta boy beyaz lahana
- 300-400 gr civarı kıyma
- 1.5 su bardagi pirinç
- 2 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3-3 yemek kaşığı domates suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 1/2 demet maydonoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (pişme sırasında eklenecek)
Sosu:
- 1/2 limon suyu
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
SOSLU LAHANA SARMASI yapılışı
- Soğanları doğrayalım, pirinçleri yıkayalım , maydonozları yıkayp doğrayalım.
- Tüm iç malzemesini karıştırıp hazırlayalım.
- Lahanaların damarlarını temizledikten ve yıkadıktan sonra (iç kısmı ben genellikle kapuskalık veya salatalık ayırırım)tuzlu suda haşlayalım üç dört dakika...Aman dikkat fazla haşlarsanız dağılır ve saramazsınız..!
- Haşladığımız lahanaları süzelim ve soğuk sudan geçirelim erimesin diye ve içi koyarak bitene kadar saralım.Tenceremize dizelim.
- Diğer tarafta sosumuzu tüm malzemeleri sadece karıştırarak hazırlayalım..
- Tenceremize dizdiğimiz lahanaların üzerine dökelim .
- Tereyağını da üzerine ekleyelim
- Yeterince su ve tuz ilavesiyle iyice yumuşayana kadar pişirelim.Ben düdüklü kullandığım için hemen hemen 15 dakika civarı tuttum...
afiyet olsun