3 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Şeftali Sosu:

  • 4 adet şeftali
  • 5 kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Fındık veya ceviz veya yeşil fıstık

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI Yapılışı:
  1. Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve inerken vanilya karıştıralım.
  2. Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
  3. Sos malzemelerini 5-6 dakika pişirelim, karıştırarak ılıtıp irmiğin üzerine yayalım.
  4. Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
  5. Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim

Afiyet olsun

1 Eylül 2008 Pazartesi

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
Herkesin bereketi bol, feyzi bol, rızası bol , idraki bol, hayrı bol bir RAMAZAN AYI geçirmesini dilerim Allah'tan...Ülkemize de hayır ve iyilikler getirsin inşallah...

Bugün daha önce yayınladığım armutlu turtamın farklı meyveli versiyonu ile beraberiz.. Şeftali ve mürdüm eriğini birlikte kullandım.. Sizler de çok sulu olmayan başka meyvelerle de bu tartı deneyebilirsiniz. Yaparsanız eminim memnun kalacaksınız...Hem pratik, hem yemesi son derece keyifli..Size site turu attırmaktansa tekrar yazayım dedim..
Buyrun, kolay gelsin...

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ

  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket(125 gr) oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet şeftali(soyulup dilimlenmiş)
  • 5-6 tane mürdüm eriği
  • Üzeri için pudra şekeri

MÜRDÜM ERİKLİ TART YAPILIŞI

  1. Şekerle yumurtayı iyice köpürene kadar çırpalım
  2. Tereyağını ekleyelim ve düşük devirde karıştıralım
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte ekleyip yeniden karıştıralım.
  4. Koyuca bir hamur elde edelim(kek hamurundan biraz daha kıvamlı)
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir kalıba kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  6. Üzerine meyveleri batıralım ve 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim
  7. Kızarınca çıkaralım ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim


afiyet olsun

27 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ


ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 125 gr ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(ele yapışmayacak kadar)

Üzeri için:

  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi

Şurubu:

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 1-2 damla limon

ŞERBETLİ BROWNİE KURABİYE YAPILIŞI


  1. Öncelikle şurubumuzu kaynadıktan sonra 6-7 dakika pişirip limon ekleyip soğutalım; soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletelim.
  2. Hamur malzemelerini (öncelikle yağ ve şekeri homojen hale getirelim)karistiralım ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Ceviz kadar toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmis firin tepsisine dizelim, 170 derecede üzeri çatlayana kadar pişirelim.
  4. Sıcak kurabiyeleri beş dakika kadar bekletip, soğuttuğumuz şurubun içine hızlıca batırıp çıkartalım ve servis tabağına alalım.
  5. Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süslediğimiz kurabiyeleri mümkünse bir gece dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails