3 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Şeftali Sosu:

  • 4 adet şeftali
  • 5 kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Fındık veya ceviz veya yeşil fıstık

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI Yapılışı:
  1. Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve inerken vanilya karıştıralım.
  2. Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
  3. Sos malzemelerini 5-6 dakika pişirelim, karıştırarak ılıtıp irmiğin üzerine yayalım.
  4. Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
  5. Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim

Afiyet olsun

1 yorum:

Lezzet Gemisi dedi ki...

SELAM CANIM. BEN GELDİİİMM... TATİL BİTTİ MAALESEF. :( SENEYE ALLAH KERİM ARTIK. TATLI NEFİSSS. TAM DA İFTARLIK. ELLERİNE SAĞLIK. HAYIRLI RAMAZANLAR, BEREKETLİ SOFRALAR DİLİYORUM. SEVGİLER CANIM...

Related Posts with Thumbnails