5 Eylül 2008 Cuma

NEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİ

NEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİNEFİS İFTAR MENÜSÜ VE KARA LAHANA SARMASI TARİFİDün akşam canım Emine'mdeydik iftarı hep beraber yaptık, oruçlarımızı birlikte açtık..
Sağolsun enfes bir masa hazırlamıştı bizlere..O kadar telaşeyle, geç kalma korkusuyla çıktık ki evden fotoğraf makinamı almayı unutmuşum. Trafiği de düşününce kesin yetişemeyiz gözüyle bakıyorduk ama milimle masadaydık..Zaten çok beceriklidir arkadaşım , eli güzeldir , sevgisini de katmış ortaya harika yemekler çıkmıştı sağolsun..
Valla bunlar övgü değil gerçekten düşündüklerim ve hissettiklerim..:)) Bu yazıyı okuyunca biliyorum ki" yok canıııım" diyecek..İşte bu kadar da mütevazidir..
Arkadaşım şu aralar biraz sıkıntılı günler geçiriyor, o fedakarlıkla yine de herşeye koşturmayı başarıyor,Allah gücünü artırsın inşallah..
Makinamı almadığım için çok üzüldüm gerçi ama Emine ve Ender abi sağolsunlar kendi makinalarıyla bana destek oldular..Çok değil sadece bir kaç poz sizler için..
Gelelim kara lahanaya..Gerçi tarifini almayı unutmuşum günün yorgunluğu ve sersemliğiyle ama ilk kez yememe rağmen çok beğendim ben.....Hiç de söylendiği gibi değil yani(bazı nahoş duyumlar almıştım da:))
Tabakta görünenlerin hepsini yiyebilirdim yani:)) Canım benim bir de güzel koni şeklinde(huni gibi) sarmış onları ince ince uğraşıp...Çok lezzetliydi diğer herşey gibi..

Kara lahana sarması tarifi BURADA  
Böreği ise daha önce yayınlamıştım.. BURADA  tıklayıp ulaşın isterseniz...

Belki sizlere de fikir olur diye MENÜYÜ aşağıya yazıyorum sevgili dostlar ..Neler mi vardı masamızda:
Afiyetle kalın, sevginiz eksik olmasın...Tam yarım saat kala hepinize hayırlı iftarlar diliyorum...:))

3 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 lt süt
  • 9 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Şeftali Sosu:

  • 4 adet şeftali
  • 5 kaşık şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Fındık veya ceviz veya yeşil fıstık

ŞEFTALİ SOSLU İRMİK TATLISI Yapılışı:
  1. Süt, irmik ve şekeri koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve inerken vanilya karıştıralım.
  2. Tümünü ıslattığımız kalıbımıza dökelim.
  3. Sos malzemelerini 5-6 dakika pişirelim, karıştırarak ılıtıp irmiğin üzerine yayalım.
  4. Üzerine ceviz/fındık/fıstık serpelim.
  5. Yeterince soğuyunca buzdolabına koyalım ; bir iki saat buzdolabında dinlendirelim

Afiyet olsun

1 Eylül 2008 Pazartesi

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ
Herkesin bereketi bol, feyzi bol, rızası bol , idraki bol, hayrı bol bir RAMAZAN AYI geçirmesini dilerim Allah'tan...Ülkemize de hayır ve iyilikler getirsin inşallah...

Bugün daha önce yayınladığım armutlu turtamın farklı meyveli versiyonu ile beraberiz.. Şeftali ve mürdüm eriğini birlikte kullandım.. Sizler de çok sulu olmayan başka meyvelerle de bu tartı deneyebilirsiniz. Yaparsanız eminim memnun kalacaksınız...Hem pratik, hem yemesi son derece keyifli..Size site turu attırmaktansa tekrar yazayım dedim..
Buyrun, kolay gelsin...

MÜRDÜM ERİKLİ TART TARİFİ

  • 3 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 4 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket(125 gr) oda sıcaklığında tereyağı
  • 2 adet şeftali(soyulup dilimlenmiş)
  • 5-6 tane mürdüm eriği
  • Üzeri için pudra şekeri

MÜRDÜM ERİKLİ TART YAPILIŞI

  1. Şekerle yumurtayı iyice köpürene kadar çırpalım
  2. Tereyağını ekleyelim ve düşük devirde karıştıralım
  3. Un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte ekleyip yeniden karıştıralım.
  4. Koyuca bir hamur elde edelim(kek hamurundan biraz daha kıvamlı)
  5. Yağlı kağıt serdiğimiz yuvarlak bir kalıba kaşık yardımıyla yerleştirelim.
  6. Üzerine meyveleri batıralım ve 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim
  7. Kızarınca çıkaralım ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim


afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails