8 Ekim 2008 Çarşamba

TANDIR BOREGI TARIFI- KAYSERİ

TANDIR BÖREĞİ TARIFI


Bu lezzeti tarife ne hacet? Yiyen bilir; yemeyenler derhal mutfağa..Sevdiklerinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın bence..:)

5 Ekim 2008 Pazar

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ
VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ

VİŞNELİ YAŞ PASTA TARİFİ


Pandispanya:


  • 4 yumurta(oda sıcaklığında)
  • 4 kaşık şeker
  • 4 kaşık un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Vişne Peltesi:


  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 bardak çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üst:


  • 1 tek paket krem şanti
  • 1 paket meyveli sos(Dr.Qetker)
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Damla çikolata ve süsleme boncukları

VİŞNELİ YAŞ PASTA yapılışı:


  1. Pandispanya için oda sıcaklığına getirilmiş yumurtaları savura savura şekerle çırpalım(mixerle)İyice koyulaşıp köpürecek hacminin iki katı olacak
  2. Unu,kabartma tozu ve vanilyayı üzerine eleyelim ve söndürmeden alttan üste alarak karıştıralım...
  3. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba dökelim ve 170 derecede ısınmış fırınımızda yaklaşık 20 25 dakika(kürdan temiz çıkana kadar) pişirelim..İyice soğuyana kadar bekletelim.
  4. Pelte malzemelerini tel çırpıcı ile karıştırıp, ocakta kaynama noktasına getirip soğutalım
  5. Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mixerleyelim ve meyveli sosu ilave edelim buzdolabına koyup bekletelim.
  6. Soğumuş olan pandispanyamızı ortadan ikiye keskin bir bıçak veya misina yardımıyla bölelim
  7. Alt katı bir kaç kaşık sütle ıslatalım ve pelteyi yerleştirelim; damla çikolataları serpiştirelim
  8. Üst katı da koyup onu da sütle ıslatalım ve krem şantiyle kaplayalım
  9. Süslemesini boncuklarla dilediğimiz gibi yapıp buzdolabında bir kaç saat dinlendirelim..


Afiyet olsun


Püf Noktaları:
-Pandispanya için ilkemiz her zaman, her yumurta için bir kaşık un, bir kaşık şeker olmalıdır.
-Yumurta ve şeker çırpılırken içine hava alır ve bu hava yumurta proteinlerine tutunarak kabarmayı sağlar.O yüzden çırpma işlemini iyi yapmak ve sonrasında söndürmemek, ısınmış fırın kullanmak,pişmeden kapağını sık açmamak çok önemlidir..


2 Ekim 2008 Perşembe

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİMLİ MUFFİN TARİFİ

HELLİM PEYNİRLİ MUFFİN TARİFİ

Malzemeler:



  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt(Yarım kullandım)
  • 1 su bardağı yoğurt(Yarım kullandım)
  • 1/2 su bardağından biraz fazla ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un, tuz
  • Maydonoz veya nane(yoksa kuru nane)
  • 1 paket hellim peyniri rendesi

Hellim peynirli muffin nasıl yapılır? 


  1. Yumurtaları kırıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim
  2. Kabartma tozunu ve tuzunu ekleyip köpürene kadar mixerleyelim
  3. Sıvıları ekleyelim ama artık kaşıkla ya da mixerin en düşük devrinde çırpalım çok az(yumurta sönmesin)
  4. Cıvık ama akıcı değil, koyu ama kaşığa yapışan kıvama gelene kadar un ekleyelim(eğer fazla kaçırırsanız biraz daha süt veya yoğurt ekleyebilirsiniz)
  5. Doğranmış maydonoz veya naneleri ekleyip muffin kalıplarına koyup 180 derece fırında pişirelim...
Nefis bir lezzet ; afiyetle yiyelim::)


Related Posts with Thumbnails