8 Ekim 2008 Çarşamba

TANDIR BOREGI TARIFI- KAYSERİ

TANDIR BÖREĞİ TARIFI


Bu lezzeti tarife ne hacet? Yiyen bilir; yemeyenler derhal mutfağa..Sevdiklerinizi bu lezzetten mahrum bırakmayın bence..:)

TANDIR BÖREĞİ TARİFİ


malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 silme çay kaşığı kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Yaklaşık 5-6 su bardağı un(1 kg kadar)
  • ile kulak memesi kıvamında, orta yumuşaklıkta bir hamur olacak(şart değil ama dinlenirse kolay açılır)
Arası için:
  • 1 paket tereyağı(veya margarin eritilecek)
  • 3 yemek kaşığı tahin eklenip kısık ateşte karıştırarak köpürtüp altı kapatılacak (soğuduğu zaman gerekirse hafif ısıtalım)
İç harcı:
  • 2 adet kuru soğan 
  • 400 gr kıyma
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • maydanoz
  • ( kıymayı kendi yağında suyunu çekene kadar kavuralım, yemeklik incecik doğranmış soğanları ekleyip biraz sıvıyağ ilavesiyle orta ateşte pişmesini sağlıyalım. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ekleyip kapatalım)
üzerine:
  • 1 yumurta, sıvıyağ
  • susam, çörek otu

TANDIR BÖREĞİ nasıl yapılır?

  1. Hamuru yoğurup, biraz dinlendirdikten sonra 3 e bölelim
  2. Birinci hamuru açabildiğimiz kadar açıp üzerine 3-4 kaşık tahinli yağ sürelim
  3. Yağladığımız hamuru ortadan artı şeklinde bıçakla keselim ve içeriden dışarıya doğru kıvıralım, yani rulo yapalım..Uzun bir şerit olacak
  4. Bu şeridi biraz elimizle yuvarlayarak inceltelim
  5. Daha sonra kendi etraflarında spiral şeklinde döndürerek yuvarlak bir hamur oluşturalım
  6. Tepsiye dizip buzdolabında bir süre donduralım(Aceleniz varsa deepfreezde, yoksa bir iki saat alt raflarda yağının donmasını bekleyelim)
  7. Merdaneyle ilk hamuru tepsi büyüklüğünde açalım ve üzerine kıymalı harcın yarısını düzgünce yayalım
  8. İkinci hamuru da açıp serelim ve kalan kıymayı yayalım
  9. 3. hamurun üzerine bütün halde yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim..
Afiyet olsun

Not:
*** Maya koyduğumuz için bekletmeden fırınlayalım ki fazla kabarıp katlar birbirine yapışmasın.


11 yorum:

Leyla Poyraz dedi ki...

Belgincim ziyaretin için çok teşekkür edrim...
tandır böreğine gelice bayıldım...
ellerine sağlık canım...
herzaman beklerim.....

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Belgin ziyaretin için teşekkür ederim. Börek zahmetli ama enfes görünüyor, aşağıdaki pasta da öyle, ellerine sağlık.

Sevgilerimle.

Unknown dedi ki...

Belgin'cim iyi akşamlar güzel ziyaretin ve görüşlerin için çok teşekkür ederim.İadeyi ziyarete geldim böreği ve pastayı görünce vuruldum ellerine sağlık her zaman beklerim,sevgiler.
Linklerime ekledim:)))

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Yufka açma konusunda biraz başarısızım ama annemin yanında olduğum şu günlerde,bunu denemek iyi bir fikir olabilir :)
Ellerine sağlık.
sevgiler

Disalce dedi ki...

canım sabah sabah içim açıldı..nefis görünüyor..ellerine sağlık...

ismi bile yeter insana...tandır böreğiii ıımm.....

antepası dedi ki...

Canım ne güzel bir börek.Canım çekti valla.

SOFRAM dedi ki...

Sevgili Belgin, ziyaretin için çok teşekkürler,ellerine sağlık çok güzel, nefis bir börek olmuş.
Canım benim asıl paylaşım sayfam olan
http://soframdan.blogspot.com sayfalarına da beklerim. Görüşmek üzere sevgiler...

SMİLENA dedi ki...

Eline sağlık canım.böreğin nefis görünüyor...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Merhaba canım,ziyaretin içi çok teşekkür ederim,böreğin nefis görünüyor,ellerine sağlık,aşağıdaki pasta da şahane olmuş.çok şık görünüyor.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhabalarr, börek nefiss gözüküyorr, ellerinize sağlık.
sevgilerimle.

Lezzet Gemisi dedi ki...

BELGİNCİM ENFES BİR BÖREK OLMUŞŞ. ELLERİNE SAĞLIK. İYİ AKŞAMLAR VE KEYİFLİ BİR HAFTA SONU DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

Related Posts with Thumbnails