31 Ekim 2008 Cuma

KIRMIZI MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI

KIRMIZI MERCİMEKLİ TARHANA ÇORBASI

Sevgili yengem Fatma'dan Ramazan'dan kalma nefis bir çorba...Hem de sağlıklı mı sağlıklı..:))
Lezzetli mi lezzetli...

İşte epey zamandır bekleyen güzel tarifimiz..:

29 Ekim 2008 Çarşamba

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ

PATATESLİ ÇITIR BÖREK TARİFİ
Pratik, bir taneyle kalınamayacak lezzette; hadi buyurun az malzemeyle dolu tabaklarınız olsun..

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • veya sıvıyağ

İçi:

  • 2 adet patates
  • 1 adet küçük soğan
  • tuz, karabiber
  • 1 kaşık yağ

PATATESLİ ÇITIR BÖREK in yapılışı:

  1. Mikrodalgada (veya suda) patatesleri haşlayalım, sıcakken ezelim.
  2. Yağda soğanı soteleyelim ve üzerine ezilmiş patatesleri koyup biraz da öyle pişirelim..
  3. Tuzunu biberini atalım , içimiz hazır, bırakalım soğusun
  4. Diğer yanda yufkanın birini tezgaha serelim , yağımızın yarısını üzerine fırça ile sürelim.
  5. Ortadan ikiye keselim, geniş tarafa harcımızı ince uzun koyup rulo yapalım.
  6. Verev şekilde minik keserek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  7. Kalan yağımızdan yüzüne sürelim..

Afiyet olsun..

28 Ekim 2008 Salı

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ
Lezzetli, sağlıklı bir yemektir. Temizliği ve hazırlığı biraz zaman alır. Semizotunun verdiği hafif mayhoşluk ile garnitür gibi sıcak veya ılık yardımcı yemek olarak sofralarınıza eşlik eder.

MANTARLI SEMİZOTU TARİFİ

malzemeler:

  • 1 paket mantar(yaklaşık 400 gr)
  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kapya biber
  • 1-2 domates
  • 1 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz, 
  • 1 adet şeker
  • 2 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pirinç

MANTARLI SEMİZOTU YAPILIŞI:

  1. Yemeklik doğradığımız soğanları ve minik sarımsakları yağımızda hafif sarartalım
  2. Mantarları ve biberleri ilave edip 5 dakika kadar karıştıralım
  3. Domatesi ekleyelim, diriliğini kaybedene kadar bekleyelim
  4. Doğranmış semiz otlarını ilave edelim
  5. tuz, şeker ve pirinci serpelim
  6. Pirinçler uzayana kadar pişirip ılıyınca servise alalım

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails