30 Ocak 2009 Cuma

BAYAT EKMEKLİ KARNABAHAR SALATASİ


Sevgili Naciye den güzel ve farklı bir salata ;

BAYAT EKMEKLİ KARNABAHAR SALATASI

malzemeler:

1 adet küçük karnabahar
2 fincan sıvıyağ
3 dilim bayat ekmek
100 gr ceviz içi
1 fincan limon suyu
2 diş sarımsak
2 fincan yoğurt

yapılışı:

*Karnabaharı tuzlu suda haşlayalım
*Ekmek içini robottan geçirelim
*Ceviz ve sarımsakla tekrarlayalım
*Diğer malzemeleri de ekleyip işlemi tekrarlayalım
*Tüm karışımı karnabaharla karıştırıp servis kabımıza dizelim
*Maydonozla süsleyelim

afiyet olsun








27 Ocak 2009 Salı

BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP

BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP
BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP

BEŞAMELLİ ISPANAKLI MANTARLI KREP TARİFİ

Krep:

  • 3 adet yumurta
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • az tuz

Ispanaklı Püre:

  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 kg ıspanak
  • 1 paket krema
  • 1 adet soğan
  • 1 paket mantar
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, kırmızıbiber,tuz
  • Bol kaşar peyniri

Beşamel Sosu:

  • 6 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un(silmeden fazla)
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • tuz
  • En üste yine kaşar rendesi

BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP nasıl yapılır?

  1. Krep malzemelerini iyice çırpalım ve tavamıza birer küçük kepçe dökerek arkalı önlü pişirip üst üste koyalım..
  2. -------------
  3. Diğer bir tenceremizde yağımızı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsakları ve soyulup sudan geçirilmiş, hafif irice doğranmış mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişirelim
  4. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve suyunu iyice çektirelim
  5. Kremayı ve baharatları ekleyelim
  6. İnerken kaşar rendesi ekleyelim
  7. ------------
  8. Beşamel sos için de yağı ve unu kavuralım
  9. Soğuk sütünü tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak ilave edelim
  10. Koyulaşıp kaynadığında kapatıp , kaşar rendesi ekleyelim
  11. ------------
  12. Şimdi birleştirelim
  13. Kreplerin bir kenarına ıspanaklı harç koyup uzun saralım ve borcama sıra sıra dizelim
  14. Üzerine beşamel sosu dökelim ve kaşar rendesi serperek fırına verelim
  15. 180 derecede kızarana kadar pişirelim

Afiyet olsun

25 Ocak 2009 Pazar

NACİYE'DEN NEFİS LEZZETLER



VİŞNELİ YAPRAK SARMA

BEŞAMELLİ ISPANAKLI KREP


BAYAT EKMEKLİ KARNABAHAR SALATASI
MİLFÖYDE BAGET TAVUK

KABAK PASTASI

FINDIKLI TAHİNLİ KEK
Arkadaşımı ziyarete gittiğimizde bizler için hazırladığı güzel menü karşınızda bugün..İnanın hepsi birbirinden lezzetli, çok pratik tarifler...Naciye ciğim sağolsun bizlerle paylaştı, ben de sizlerle paylaşıyorum... Buradan tekrar çoook teşekkür ediyorum , öpüyorum onu sevgiyle...:)



Tarifler için linklere tıklamanız yeterli :))



Related Posts with Thumbnails