BEŞAMELLİ ISPANAKLI MANTARLI KREP TARİFİ
Krep:
- 3 adet yumurta
- 3,5 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- az tuz
Ispanaklı Püre:
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 kg ıspanak
- 1 paket krema
- 1 adet soğan
- 1 paket mantar
- 2 diş sarımsak
- Karabiber, kırmızıbiber,tuz
- Bol kaşar peyniri
Beşamel Sosu:
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un(silmeden fazla)
- 2 su bardağı soğuk süt
- tuz
- En üste yine kaşar rendesi
BESAMELLİ İSPANAKLİ MANTARLİ KREP nasıl yapılır?
- Krep malzemelerini iyice çırpalım ve tavamıza birer küçük kepçe dökerek arkalı önlü pişirip üst üste koyalım..
- -------------
- Diğer bir tenceremizde yağımızı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı, sarımsakları ve soyulup sudan geçirilmiş, hafif irice doğranmış mantarlarımızı suyunu çekene kadar pişirelim
- Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarımızı ekleyelim ve suyunu iyice çektirelim
- Kremayı ve baharatları ekleyelim
- İnerken kaşar rendesi ekleyelim
- ------------
- Beşamel sos için de yağı ve unu kavuralım
- Soğuk sütünü tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak ilave edelim
- Koyulaşıp kaynadığında kapatıp , kaşar rendesi ekleyelim
- ------------
- Şimdi birleştirelim
- Kreplerin bir kenarına ıspanaklı harç koyup uzun saralım ve borcama sıra sıra dizelim
- Üzerine beşamel sosu dökelim ve kaşar rendesi serperek fırına verelim
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun
6 yorum:
oy oy nefisssss!!!afiyet olsun canım.sevgilerimle..
Offfffff görüntüye bak canım harika iyi akşamlar öptüm kocaman...
çok güzel görünüyor naciyenin ellerine sağlık,sevgiler
bir dilim alabilirmiyimmm.. nefiss görünüyor. ellerine sağlık canım. sevgiler...
canım çok harika bişey bu ..hem besleyici hemde lezzetli...görüntü süper..ellerin dert görmesin..sevgiler..
Harikaaaaaaaaaaa....ellerinize sağlık-
--Kremayı ekledikten sonra pişirmeye devam edecek miyiz.
--beşamelin kıvamı koyumu akıcı mı olacak,
--servis esnasında börek gibi mi dilimleyeceğiz yoksa tek krep olarak mı servis edeceğiz.tşk ederim.........
Yorum Gönder