25 Eylül 2009 Cuma

KEDİ DİLİ TİRAMİSU

KEDİ DİLİ TİRAMİSU
KEDİ DİLİ TİRAMİSU
KEDİ DİLİ TİRAMİSU
Size güzel ve pratik bir yalancı tiramisu tarifi...Nette dolaşırken görmüştüm bir zamanlar..Sonrasında ben yapana kadar tüm bloglar doldu..Eee ben de dayanamadım yaptım işte..Görüntü şık, lezzet de güzel. Hem de kolay...Yapıp afiyetle hem siz yeyin, hem konuklarınıza ikram edin.
Buyrun tarifimize şimdi ..

20 Eylül 2009 Pazar

PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)

PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)
PUDİNGLİ BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)
BİSKÜVİ PASTASI (ÇOK KOLAY PASTA)
Ölçü yok.! Tarif yok! Çooooook kolay..! Çok pratik..! Çooook şık..!
Ve nasıl lezzetli anlatamam..!

Yapın bu nefis lezzeti beş dakikada ve afiyetle herkes parmaklarını yesin.!
Ama fazla yapmayı unutmayın çünkü asla bir dilim yetmez..:))

16 Eylül 2009 Çarşamba

SALATALIK TURŞUSU VE KARIŞIK TURŞU

SALATALIK TURŞUSU VE KARIŞIK TURŞU

SALATALIK TURŞUSU VE KARIŞIK TURŞU

SALATALIK TURŞUSU VE KARIŞIK TURŞU


Turşu suyu ölçüsü:
  • 1 litre şişe suyu
  • 1 küçük su bardağı üzüm sirkesi
  • 2,5-3 çorba kaşığı iri salamura tuz(mutlaka tat kontrolü yapın)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 veya 2 tane limon tuzu
Dilediğiniz kadar çoğaltıp azaltabilirsiniz ölçüyü.


Salatalık turşusu ve karışık turşu nasıl kurulur?

- Salatalıkları iyice yıkayıp iğneyle bir kaç yerinden deldim.(içi lezzetli ve diri olsun diye)
- Kavanozun dibine 10-12 tane nohut attım.(bu fermantasyonu hızlandırıyor ve turşunun olmasını çabuklaştırıyor)
- 5 lt lik kavanoz için ben 3 büyük baş sarımsak soydum.
- Dilediğim sebzeyi yerleştirdim.
- İçme suyunu doldurulmuş sebzelerin üzerine döktüm, sonra çıkartıp damak tadıma göre tuzunu ayarladım
- 2,5 su bardağı sirke ekledim
- 1 çay kaşığı limon tuzu ekledim
- 2 yemek kaşığı şeker ekledim, hepsini güzelce erittim.
- Tadını kontrol ettim, az bulduğumu artırdım
- Bu suyu sebzelerle dolu kavanozuma boşalttım.
- Kapağını sıkıca kapattım ve ışık almayan, serince bir yerde 15 gün ağzını açmadan beklettim.

****Anason, kişniş, hardal tohumu ,2 çöp karanfil  çok iştah açıcı ve lezzetli yapıyor var ise..
***( Rafine tuz diriliği yok eder, sebzeler yumuşar dikkat, tuzunu az koyarsanız da sebzeler yumuşar
***1 lt suya 50-60  gr(yaklaşık 3 çorba kaşığı ) kaya tuzu yeterli geliyor--


Nefis oldu :)

Bize afiyet olsun, siz de deneyecek misiniz?



Related Posts with Thumbnails