Denemek isteyenlere kolay gelsin..
14 Ocak 2010 Perşembe
ELMALI TOP TARIFI
Ani misafirlerinizde kolaylıkla ve çabucak yapacağınız pratik ve lezzetli tatlı tarifim. Hayal gücünüzle çeşitlendirebilirsiniz..Muzlu, armutlu, çilekli neden olmasın değil mi? İster çay sofralarına, ister yemek davetlerinin arkasına hafif ve lezzetli olması dolayısıyla çok yakışır diye düşünüyorum
Denemek isteyenlere kolay gelsin..
Denemek isteyenlere kolay gelsin..
28 Ekim 2009 Çarşamba
DEREOTLU SOSİSLİ KEK TARİFİ
Çok lezzetli, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.. Sosis kullanmayabilirsiniz. Peyniri başka çeşit kullanabilirsiniz, lor vs. Çocukların çok sevdiği bir kek çeşidi..
DEREOTLU SOSİSLİ KEK
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1/2 demet ince kesilmiş maydanoz
- 1/2 demet ince kesilmiş dereotu
- 1 adet ince doğranmış sosis
- Ezilmiş beyaz peynir,
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
DEREOTLU SOSİSLİ KEK yapılışı:
- yumurta, yoğurt sıvıyağ, pul biber ve tuzu karıştırıp tel çırpıcı ile çırpalım
- Un ve kabartma tozunu kontrollü ekleyelim
- Peynir, sosis, peynir, dereotu, maydanozu ekleyip kaşıkla karıştıralım
- Katı yağ ile yağlanmış kalıba dökelim
- Üzerine susam da serpebilirsiniz.
- 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir.
***peynirin tuzlu olup olmadığını kontrol edip ona göre tuz ilavesi yapabilirsiniz
Afiyet olsun
23 Ekim 2009 Cuma
KARA LAHANA SARMASI TARİFİ(karadeniz)
Sevgili Emine den:) Karadeniz'imizin meşhur ennn sevilen yemeklerinden biri.. bir damak şöleni, nasıl güzeldi anlatamam, doyamadım lezzetine.. her gün olsa yenilir ama tabii tiroid sağlığı için riskli gıda grubunda olduğundan arada birle yetinip, keyfe dönüştürmek daha doğru sanırım...
KARA LAHANA SARMASI TARİFİ
Malzemeler
- 30-40 yaprak kara lahana
- 200 gr yağlı kıyma
- 2 kahve fincanı pirinç
- 1 kahve fincanı bulgur
- 2 adet domates
- 2 adet irice soğan
- 1 yemek kaşığı domates+biber salçası
- Yarımşar demet nane ve maydanoz
- Yarım limon suyu
- Tuz ve karabiber
- Kıyma yağsız ise 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- yeterince su
Kara lahana sarması nasıl yapılır?
- Kara lahanalarımızı yıkayarak, kaynamış suda 1 dakika kadar haşlayıp, süzgece alarak soğutalım
- İç harcını hazırlayacağımız kapta minik doğranmış domates, salça, karabiber, ince kıyılmış nane, soğan ve maydanozu tuzla hafifçe ovalım.
- Kıymayı, yıkanmış pirinci ve bulguru da ekleyip iyice karıştıralım, en son limon suyunu ekleyelim.
- Lahanaları kesme tahtasının üzerine alıp ortasındaki sert ve kalın damarı çıkaralım
- Yaprak ebatınız küçükse kesik kısmı üst üste getirerek yaprak sarması sarar gibi, eğer büyükse yaprağınızı ortadan 2 ye tam bölerek muska şeklinde saralım.
- Tenceremizin tabanına dizdiğiniz kalın damarların üzerine sarmaları sıralayalım.
- Sarmaların seviyesinde su, salça, yağ ve tuz karışımını ekleyelim.
- Yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirelim .
- Arzuya göre yoğurtla servis yapalım.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)