2 Şubat 2012 Perşembe

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ-2

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ
Herkese yeniden "merhaba" :)
Çoooook uzun bir ara olmuş maalesef. :(  Merak eden, arayan, mesaj bırakan tüm dostlara selam ve sevgiler... Merakınızı gideremediğim için özür dilerim.Bunca zaman tabii ki çok şeyler yaşandı .Herkes kadar hayatın kimi zaman güzellikleriyle coştum, kimi zaman silleleriyle boğuştum.. Uzun uzun anlatamayacağım, burada açıklayamayacağım bir dünya şey işte. Yorulmuştum, biraz ara vereyim derken taaa bu günlere gelmişim ister istemez. Umarım aynı şeyleri bir daha yaşamam...:(
      Bugün hepimizin mutfağında illa ki yapılmış, basit peynirli börek tarifini yayınlamak istiyorum...Hatta ikinci kez yayınlıyorum (başka şekilde) Bu da benim yoğurt yeyişim diye :) Belki yeniden blog heyecanı duyarım ne dersiniz??:))) Hem de geçmişte eksik kalan bir linki tamamlamış, bir arkadaşa verdiğim sözü tutmuş olurum böylece.
Hadi buyurun :

29 Kasım 2011 Salı

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Arkadaşlarla yaptığımız Uludağ gezisinde kaldığımız otelin şefinden rica ederek aldığımız nefis çorba tarifi. Denemenizi tavsiye ederim..

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

malzemeler:


  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 ajda çay bardağı mercimek
  • 5-6 bardak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı+ 2 yemek kaşığısıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

terbiyesi:

  • 1 yumurta sarısı 
  • 1/2 limon suyu

üzerine:

  • yağda erimiş toz biber
  • kekik, pul biber

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI yapılışı:

  1. Mercimeği ovuşturarak çok iyi yıkayalım
  2. Tencere ya da düdüklüye minik doğranmış havuç, patates ve yemeklik doğranmış soğan, mercimek, tuz ve biberini ekleyip yeterli suda yumuşayana kadar iyice pişirelim
  3. Kevgir ya da süzgeçten geçirelim
  4. Tereyağı sıvıyağ karışımında unumuzu güzelce yakmadan kavuralım
  5. Süzdüğümüz çorbaya ekleyelim
  6. Terbiyeyi çırpıp üzerine ekleyip karıştıralım
  7. Serviste üzerine biberli yağ gezdirip baharat serpiştirelim
  8. Koyulaşırsa suyunu artırabilirsiniz

Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails