11 Nisan 2015 Cumartesi

UNLU CITIR BOREK TARIFI

UNLU CITIR BOREK

Ara yine uzun oldu farkındayım, sevenlere, merak edenlere gönülden sevgi ve özürlerimle :(
Hep koşturma, hep bir telaş... Nereye yetişeceksek, oyalanıp debelenip duruyoruz işte dünya işleriyle.. Can sağlığı ve sevdiklerimizin mutluluğu olsun ne yapalım :D
Çok güzel bir börek tarifi geldi yine sizlere; benden 10 tam puan aldı.. Bakalım sizler beğenecek misiniz?  Piştiği anda kıtır kıtır ağzınızda dağılıyor ama tüm diğer börekler gibi bekledikçe yumuşuyor bilginize...
Şimdi dilerseniz tarife geçelim

17 Şubat 2015 Salı

CILEKLI ISPANAKLI PASTA TARIFI

ÇİLEKLİ ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Uzun bir ara verdim yine farkındayım.. Özürler diliyorum hepinizden :( 
Ama bilirsiniz işte, mutlaka hepiniz yaşamışsınızdır, insan fıtratı bir rutine bağlanmayı veya sürekli aynı şeyleri yapmayı istemiyor... 
Ben de ciğerim tükenene kadar üflüyorum yelkenlere, asılıyorum küreklere ;aldığı rüzgarla gittiği kadar yürütüyorum gemileri ama sonra bitiyor nefesim, isteğim, hevesim... 
Bir "es" gerekiyor o zaman işte...
Kiii güçlü bir enerji ve istek ve şevkle yeniden güzel şeyler ortaya dökülsün, kalıcı hale getirilsin.. :) 
Bakalım bu sefer ne kadar sürecek? Devamı gelecek mi? 
Valla ben de bilmiyorum...
Ya Allah diyelim o zaman :)
.................................................
Bugün çok sevdiğim canım Birsen imin bizler için yaptığı hafif, nefis bir pastayla "es"imize ara verelim istedim.. 
Bence bu dönüşe çok ama çok yakışır, deneyenler bana hak verecektir :) 
Buyurun bakalım...

17 Kasım 2014 Pazartesi

PATATES MÜCVERİ TARİFİ

PATATES MÜCVERİ TARİFİ

PATATES MÜCVERİ TARİFİ

Malzemeler


  • 4 tane orta boy iri rendelenmiş patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • bir kaç sap ince kıyılmış maydanoz

kızartmak için;


  • sıvı yağ

PATATES MÜCVERİ YAPILIŞI:


  1. Öncelikle patateslerin fazla kararmaması için elimizi çabuk tutalım.
  2. Bütün diğer malzemeleri  rendelenmiş patateslere ilave edelim ve iyice karıştıralım(sulandıysa fazla suyunu sıkalım)
  3. Yapışmaz tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz.
  4. Yemek kaşığı ile malzemeden alıp tavaya düzgünce yayalım
  5. Önlü arkalı yüksek değil, orta ateşte kızartalım (yağı azaldıkça yağ ekleyelim)
  6. Fazla soğutmadan servis edin. 


Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails