2016 yılı Ramazan ayı herkese hayırlı olsun.. Sağlıklı ,huzurlu , bereketli geçirmeyi nasip etsin..
Yapımı kolay, çok sevilen hatta yemelere doyulamayan Ramazan pidesi tarifini nedense eklememişim bunca yıldır.. Zamanı şimdiymiş, ne diyelim. Afiyet ve iyilikle sofralarınıza gelsin :)
RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
- 4 su bardağı civarında un (son bardak azar azar eklenmeli)
üzerine:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- çörek otu
- susam
ayrıca:
- 1 tatlı kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı su
- karıştırıp, şekil vermek için kullanacağız
RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?
- yoğurma kabımıza önce tüm sıvıları koyalım(sıvılar mutlaka ılık olmalı)
- Üzerine mayamızı ekleyip iyice karıştıralım
- 2 bardak unu ekleyip, tuz, şeker ilavesiyle yoğurmaya başlayalım
- Özleşince 1 bardak un daha ekleyelim devam edelim
- 4. bardak unu azar azar ilave edip, hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur olunca eklemeyi keselim
- Üzerini örtüp, bir saat mayalanmaya bırakalım
- Tekrar yoğurup, gazını alalım, tekrar yarım saat kadar bırakalım
- Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine hafifçe un serpelim
- Parmaklarımızı da unlayıp hamuru tepsi boyutunda yuvarlak açalım (Büyük bir pide olacak. Dilerseniz iki adet küçük de yapabilirsiniz)
- Ayırdığımız unlu suya parmaklarımızı batırıp üzerine kare ya da baklava dilimi gibi derin çizikler atalım, 10 dakika bekletelim
- Yumurtalı harcı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırınımızda yüzü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun