7 Haziran 2016 Salı

RAMAZAN PIDESI TARİFi

RAMAZAN PIDESI TARIFI
RAMAZAN PIDESI TARIFI

RAMAZAN PIDESI TARIFI

RAMAZAN PIDESI TARIFI
2016 yılı Ramazan ayı herkese hayırlı olsun.. Sağlıklı ,huzurlu , bereketli geçirmeyi nasip etsin..
Yapımı kolay, çok sevilen hatta yemelere doyulamayan Ramazan pidesi tarifini nedense eklememişim bunca yıldır.. Zamanı şimdiymiş, ne diyelim. Afiyet ve iyilikle sofralarınıza gelsin :)

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya veya 1/2 paket yaş maya
  • 4 su bardağı civarında un (son bardak azar azar eklenmeli)
üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • çörek otu
  • susam
ayrıca:
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı su
  • karıştırıp, şekil vermek için kullanacağız

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

  1. yoğurma kabımıza önce tüm sıvıları koyalım(sıvılar mutlaka ılık olmalı)
  2. Üzerine mayamızı ekleyip iyice karıştıralım
  3. 2 bardak unu ekleyip, tuz, şeker ilavesiyle yoğurmaya başlayalım
  4. Özleşince 1 bardak un daha ekleyelim devam edelim
  5. 4. bardak unu azar azar ilave edip, hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur olunca eklemeyi keselim
  6. Üzerini örtüp, bir saat mayalanmaya bırakalım
  7. Tekrar yoğurup, gazını alalım, tekrar yarım saat kadar bırakalım
  8. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine hafifçe un serpelim
  9. Parmaklarımızı da unlayıp hamuru tepsi boyutunda yuvarlak açalım (Büyük bir pide olacak. Dilerseniz iki adet küçük de yapabilirsiniz)
  10.  Ayırdığımız unlu suya parmaklarımızı batırıp üzerine kare ya da baklava dilimi gibi derin çizikler atalım, 10 dakika bekletelim
  11. Yumurtalı harcı sürelim ve 200 derecede ısınmış fırınımızda yüzü kızarana kadar pişirelim
Afiyet olsun





6 Mart 2016 Pazar

SUTLU BEYAZ EKMEK TARIFI

SEFERTASI TARİFLERİ

SEFERTASI TARİFLERİ.COM

Kolay ve güzel bir tarif.. 40 fırın ekmek.com dan.. Dört dörtlük tarifleri ve anlatımıyla, sağolsun :)
Hem makinede hem fırında yapabilirsiniz.. Benim makinem Tefal, çok pratik olarak ve değişik çok güzel ekmekler yapıyorum. Herkese tavsiye ederim...
Fırından ekmek almaya gerek yok yani, o kadar güzel, misssss :))

SÜTLÜ BEYAZ EKMEK TARİFİ

Malzemeler:
  • 3¾ (cup)bardak beyaz un
  • 1½ tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı instant kuru maya
  • ¾ (cup)bardak süt, oda sıcaklığında
  • ½ (cup)bardak su, oda sıcaklığında
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Elde Yapılışı:
  1. Unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştıralım. Suyu, sütü ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz oldukça yumuşak olmalı
  2. Eğer hamur yoğurma mikser ile yapıyorsanız, unu, şekeri, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına koyup; suyu, sütü ve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğuralım. 
  3. Hamuru ağzı kapalı bir kaba alıp ılık bir köşede 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Tekrar 2-3 dakika yoğuralım, ikiye ayırıp 20 cm uzunluğunda iki rulo haline getirelim. 
  5. Aralarında 10-15 cm boşluk kalacak şekilde iyice unlanmış tepsiye yerleştirelim. 
  6. Tepsinin üzerini streç film ile kaplayıp 1 saat daha ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmasını sağlayalım. 
  7. Mayalanan ekmeğin üzerine çok keskin bir bıçak yardımıyla verev olarak 4-5 çizgi çizip üzerine un serpiştirip 10 dakika daha bekletelim.
  8. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirelim.

Makinede Yapılışı:
  1. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu ve sütü üzerine zeytinyağını koyalım. 
  2. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edelim
  3. Üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri koyalım. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirelim.
  4. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayalım.
  5. Beyaz ekmek, 750 gram, orta kabuk rengini seçerek makineyi çalıştıralım.
  6. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edelim. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edelim.
Notlar:
  1. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamur çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
  2. Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eldiveni kullanarak hazneyi makineden çıkarın. Ekmeği plastik bir bıçak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara üzerine alın. 30-40 dakika beklettikten sonra kesin.


Afiyet olsun

2 Mart 2016 Çarşamba

ISPANAK SALATASI TARIFI

SEFERTASI TARİFLERİ.COM
ISPANAK SALATASI TARİFİ
Malzemeler:
  • 1 kg ıspanak 
  • 2 adet nar, tanelerine ayrılmış 
  • 2 su bardağı ceviz, iri kıyılmış
  • 1 demet maydanoz, doğranmış 
  • 1 demet dereotu, doğranmış 
  • göbek salata, iri doğranmış
sosu:
  • nar ekşisi, tuz, zeytinyağı 

ISPANAK SALATASI nasıl yapılır?
  1. Servisten iki saat önce ıspanak yapraklarını 2-3 kez yıkayıp ayıklayalım. (5 dakika sirkeli suda bekletebilirseniz daha da iyi)
  2. Her bir yaprağı elimizle 2 veya 3 parçaya bölelim.
  3. Nar ekşisini arada ıspanağın tadını kontrol ederek ilave edelim. 
  4. Damak tadımıza göre tuz ve zeytin yağını ekleyelim
  5. Cevizi, narı ve yeşillikleri ilave edip karıştıralım. 
  6. 2 saat ağzı kapalı olarak buzdolabında dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails