23 Haziran 2016 Perşembe

TAVUKLU YALANCI PACA CORBASI TARIFI

tavuklu yalancı paça çorbası


TAVUKLU YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ

malzemeler
  • 300 gr kemiksiz tavuk eti
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2-3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  •  karabiber

Servis sırasında:(isteğe bağlı)
  • Pul biber
  • Sirke veya limon suyu
  • Ezilmiş sarımsak

Tavuklu yalancı paça çorbası nasıl yapılır?


  1. Tavukları 5 su bardağı suda iyice haşlayalım
  2. Pişip ılıyınca küçük küçük doğrayalım ya da liflerine ayıralım
  3. Tekrar tencereye koyup üzerine limonu, ezilmiş sarımsakları ve sıvıyağı ekleyelim 
  4. 10 dakika kadar daha kaynatalım  
  5. Ayrı bir kasede un, süt, ve yumurta sarısını karıştıralım
  6. Çorbadan bir kepçe alalım ve süt karışımına ekleyip yavaş yavaş çorbaya ilave edelim
  7. Sütün kesilmemesi için çorbayı sürekli karıştıralım
  8.  Tuz, karabiber ve gerekiyorsa biraz daha su ekleyelim
  9.  5 dakika daha kısık ateşte pişirelim
  10. Servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine isteğe göre, sarımsak, sirke, acı biber koyalım ve ikram edelim.

Afiyet olsun.


21 Haziran 2016 Salı

BUGDAY CORBASI TARIFI

BUGDAY CORBASI TARIFI


BUĞDAY ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:
  • 1 su bardağı aşurelik buğday(akşamdan ıslatılmış)
  • Yarım su bardağı nohut(akşamdan ıslatılmış)
  • 6 su bardağı su+etsuyu
Sosu için;
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kuru nane

BUĞDAY ÇORBASI nasıl yapılır?

  1. Islattığımız nohut ve buğdayı yıkayıp düdüklü tencerede suyunu ekleyip 20 dakika kadar haşlayalım
  2. Ayrı bir yerde yağları koyup yemeklik doğradığımız soğanları yakmadan ağır ateşte kavuralım
  3. Salçayı ekleyelim ve karıştırarak kavuralım onu da
  4. Küp doğradığımız domatesleri ekleyelim ve kısık ateşte iyice pişirelim
  5. Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim
  6. Nohut ve buğdaylara ilave edelim
  7. 4-5 dakika daha kaynatıp altını kapatalım
Afiyet olsun.

**Nohut ve buğdayı ıslatmayı unuttuysanız 30 dakika kadar pişirmeniz de yeterli olacaktır
**suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirisiniz

14 Haziran 2016 Salı

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

CIKOLATALI POGACA (Schoko Brötchen) TARIFI

Tatlı bir çörek tarifi de diyebiliriz aslında ...
Çok lezzetli, hafif, sahurda çayınıza çok güzel eşlik edecek nefis poğaçalar..
Buyurun yapımına geçelim.

ÇİKOLATALI POĞAÇA (Schoko Brötchen) TARİFİ

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı epey ılık süt(mutlaka)
  • 1 yemek kaşığı dolusu yumuşak tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket damla çikolata
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 paket vanilya
üzerine:
  • 1  yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

ÇİKOLATALI POĞAÇA nasıl yapılır?

  1. Bir kaseye mayayı, şekerin 1 tatlı kaşığı kadarını ve sütün birazını koyup karıştıralım
  2. Karıştırma kabına unumuzu koyalım ve ortasını açıp maya karışımını içine dökelim ve  üzerini kenarlara ittiğimiz un ile örtelim
  3. Üzerini örtüp 10 dakika köpürene kadar bekleyelim
  4. Kalan sütü, tuz, şeker, vanilya ve yumurtayı ilave edip biraz yoğuralım
  5. Tereyağını ekleyelim
  6. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor, gerekirse bir iki kaşık süt ilave edebilirsiniz
  7. İyice yoğurulup hamur pürüzsüz olduktan sonra çikolataları ekleyelim, özleştirelim
  8. Üzerini örtüp, iki kat hacime ulaşana kadar ılık bir yerde bekletelim
  9. 12 adet yuvarlak top yapıp tepsiye yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim, tekrar üzerini örtüp yarım saat daha mayalandıralım
  10. Üzerine sütle çırptığımız yumurtayı sürelim ve 200 derece fırında üzeri (yaklaşık 20 dakika kadar) kızarana kadar kapağını açmadan pişirelim
Afiyet olsun


Related Posts with Thumbnails