23 Ekim 2019 Çarşamba

HUMUS TARİFİ

HUMUS TARİFİ-SEFERTASI TARİFLERİ.COM

HUMUS TARİFİ

malzemeler:


  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 limon
  • 3 iri diş sarımsak
  • tuz, pul biber

Humus nasıl yapılır?

  1. Nohutları akşamdan ıslatıp, sabah iyice haşlayalım
  2. Hafif sulu bırakarak robottan geçirip püre yapalım
  3. Dğer malzemelerle karıştırıp servis kabına alalım
  4. Üzerine yağda  toz biberi ısıtıp gezdirelim
Afiyet olsun


13 Ekim 2019 Pazar

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ











Çiğ Köfte 

 Malzemeler

*2 su bardağı köftelik bulgur

*2 su bardağı sıcak su

*1 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası

*1,5 yemek kaşığı domates salçası

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 tatlı kaşığı karabiber

*1 tatlı kaşığı kimyon

*3 tatlı kaşığı tatlı pul biber(tercih)

*Yarım çay bardağı nar ekşisi

*1 çay bardağı zeytinyağı

*1 rendelenmiş soğanın posası

*3 diş sarımsak rendesi

*1 büyük limon suyu

*1 çay bardağı ceviz


ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI 

-İlk önce iki su bardağı bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.

-Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.

-Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, posasını ekliyoruz. 

-geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz

-İyice ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak şekil veriyoruz.

-Eğer vaktiniz varsa üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.

-Ben bir gün evvelden yapıp, saklama kabında bekletip, servis sırasında şekil verdim . 

11 Haziran 2018 Pazartesi

BARBUNYALI TAZE FASULYE TARIFI

BARBUNYALI TAZE FASULYE-www.sefertasitarifleri.com


BARBUNYALI TAZE FASULYE TARİFİ

Malzemeler
  • 250-300 gr barbunya 
  • Yarım kilo taze fasulye 
  • 2 adet domates 
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 adet soğan 
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı salça 
  • Tuz 
  • Yaklaşık 1 su bardağı su 

Barbunyalı Taze Fasulye Yapılışı:

  1. Barbunyalar ayıklanır, fasulyeler kırılır ve yıkanır. 
  2. Barbunyalar bir iki taşım kaynatılır, kara suyu dökülür.
  3. Tencereye fasulye ve barbunya, yemeklik doğranmış soğan, iri doğranmış biber, rendelenmiş domates, salça, yağ konulur. 
  4. Kapağı kapalı bir şekilde fasulyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte iyice kavrulur. 
  5. Pişmeye yakın suyu azalırsa azar azar su ilave edilir. Fazla su ile değil de mümkün mertebe malzemelerin kendi suyuyla kavrularak pişerse daha leziz olur.
  6. Son 15 dakikasında tuz eklenir. 
Not: Dilerseniz pul biber de ekleyebilirsiniz, hafif acı biber de yakışıyor

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails