13 Ekim 2019 Pazar

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ











Çiğ Köfte 

 Malzemeler

*2 su bardağı köftelik bulgur

*2 su bardağı sıcak su

*1 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası

*1,5 yemek kaşığı domates salçası

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 tatlı kaşığı karabiber

*1 tatlı kaşığı kimyon

*3 tatlı kaşığı tatlı pul biber(tercih)

*Yarım çay bardağı nar ekşisi

*1 çay bardağı zeytinyağı

*1 rendelenmiş soğanın posası

*3 diş sarımsak rendesi

*1 büyük limon suyu

*1 çay bardağı ceviz


ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI 

-İlk önce iki su bardağı bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.

-Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.

-Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, posasını ekliyoruz. 

-geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz

-İyice ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak şekil veriyoruz.

-Eğer vaktiniz varsa üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.

-Ben bir gün evvelden yapıp, saklama kabında bekletip, servis sırasında şekil verdim . 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails