23 Ekim 2019 Çarşamba

VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ


 VİŞNELİ LABNELİ TATLI TARİFİ

malzemeler:

kreması:


  • 1 lt süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı silme un (bardak 200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket labne peyniri

Vişneli pelte için:


  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne tanesi
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Arasına:


  • 100 gr kakaolu pötibör bisküvi



Vişneli labneli tatlı yapılışı:


  1. Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri çırpıcı ile kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirelim
  2. altını kapatıp, vanilyaları ve labneyi ekleyip iyice tekrar karıştıralım ve ıslatılmış borcama dökelim
  3. Ilıyınca toz haline getirdiğimiz bisküvileri de yayalım
  4. Pelte malzemelerini de karıştırara kaynatıp hafifi ılıyınca en üste düzgünce serelim
  5. Buzdolabında servise kadar streçleyip bekletelim
  6. hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapalım
Afiyet olsun




HUMUS TARİFİ

HUMUS TARİFİ-SEFERTASI TARİFLERİ.COM

HUMUS TARİFİ

malzemeler:


  • 1.5 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 limon
  • 3 iri diş sarımsak
  • tuz, pul biber

Humus nasıl yapılır?

  1. Nohutları akşamdan ıslatıp, sabah iyice haşlayalım
  2. Hafif sulu bırakarak robottan geçirip püre yapalım
  3. Dğer malzemelerle karıştırıp servis kabına alalım
  4. Üzerine yağda  toz biberi ısıtıp gezdirelim
Afiyet olsun


13 Ekim 2019 Pazar

ÇİĞ KÖFTE TARİFİ











Çiğ Köfte 

 Malzemeler

*2 su bardağı köftelik bulgur

*2 su bardağı sıcak su

*1 dolu yemek kaşığı tatlı biber salçası

*1,5 yemek kaşığı domates salçası

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 tatlı kaşığı karabiber

*1 tatlı kaşığı kimyon

*3 tatlı kaşığı tatlı pul biber(tercih)

*Yarım çay bardağı nar ekşisi

*1 çay bardağı zeytinyağı

*1 rendelenmiş soğanın posası

*3 diş sarımsak rendesi

*1 büyük limon suyu

*1 çay bardağı ceviz


ÇİĞ KÖFTE YAPILIŞI 

-İlk önce iki su bardağı bulguru iki su bardağı sıcak su ile ıslatıyoruz.

-Üzerini kapatıp 15 dakika kadar bulgurun şişmesini bekliyoruz.

-Bulgur şiştikten sonra üzerine bir soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz, posasını ekliyoruz. 

-geriye kalan bütün malzemeleri de ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz

-İyice ezilip kıvam alınca da elimizle sıkarak şekil veriyoruz.

-Eğer vaktiniz varsa üzeri kapalı bir şekilde buzdolabında bir saat kadar dinlendirirseniz çok daha iyi kıvam alacak ve şekillenecektir.

-Ben bir gün evvelden yapıp, saklama kabında bekletip, servis sırasında şekil verdim . 

Related Posts with Thumbnails