29 Aralık 2019 Pazar

GELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİGELİN PASTASI TARİFİ

GELİN PASTASI TARİFİ

Malzemeler

pandispanyası:


  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki Islatmak İçin;


  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı şeker

Muhallebi İçin;


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tekli paket krem şanti 

Üzeri İçin;


  • Hindistan cevizi, fındık, ceviz, çilek, kivi, şam fıstığı vs. 

GELİN PASTASI YAPILIŞI


  1. Yumurta ve şekeri mikser ile beyazlaşana kadar 5 dakikadan fazla çırpalım.
  2. Vanilya, kabartma tozu ve  unu birlikte eleyerek ilave edelim ve spatula ile alttan üste doğru fazla söndürmeden karıştıralım
  3. Dikdörtgen (büyük)borcamı yağlayalım ve kek hamurunu dökelim ve 170 derecede ısınmış fırında 15 dakika pişirelim(yaklaşık)
  4. Kürdan yardımı ile kontrol edelim ve kekimizi soğumaya bırakalım.
  5. Keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştıralım tamamen soğuyunca üzerine dökelim.
  6. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirip muhallebiyi hazırlayalım, soğumaya bırakalım.
  7. Ilık bir hale geldikten sonra toz halinde krem şantiyi ekleyelim ve mikser ile iyice çırpalım.
  8. Eğer fazla katı gelirse yarım çay bardağı kadar süt ilave edebilirsiniz.
  9. 2-3 dk karıştırdıktan sonra kekimizin üzerine dökelim.
  10. Buz dolabında 2 3 saat beklettikten sonra süslemelerini yapıp servis yapabım


Afiyet olsun

26 Aralık 2019 Perşembe

ATOM KURABİYE TARİFİ

ATOM KURABİYE TARİFİ
Yine Solmaz'cığımın lezzetli elinden çıkma tatlı severseniz tadına doyamayacağınız; ağızda dağılan nefis bir kurabiye, kesinlikle denemenizi öneririm👍😋

ATOM KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

İç harcı:

  • 6 adet kuru incir
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 10 adet ceviz(iri şekilde ezilmiş)
  • 2 orta boy elma rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hamuru için:

  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Üzerine:

  • 1 kase kırılmış fındık 
  • 1 kase pekmez

ATOM KURABİYE YAPILIŞI

  1. İç harcını hazırlamak için öncelikle incir ve kayısıyı minik parçalar halinde doğrayalım.
  2.  Ardından elma ve şekeri ocakta biraz pişirelim. 
  3. İçine doğradığımız incir, kayısı; yıkadığımız üzüm ve cevizi ekleyip ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatalım. 
  4. Bu şekilde soğumaya bırakıyoruz ki incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşasınlar.
  5. Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  6. Elimize ceviz büyüklüğünde parça koparıp içini açalım 
  7. Elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatalım ve avucumuzda yuvarlayalım.
  8. Hamuru önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye tümü bitene kadar dizelim.
  9. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim 
  10. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçince her bir kurabiyenin üzerine bir ya da bir buçuk yemek kaşığı pekmezi gezdirelim
Not:
  1. Fazlasını dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp fırında hafif tazeleyip   kullanabilirsiniz.
  2. Şekil verip, tepside şoklama yapıp, kutularda buzlukta bekletip, ihtiyacınız olduğunda pişirebilirsiniz.
  3. Yaklaşık 25 adet çıkıyor
  4. Pekmeziniz yoksa pudra şekeri de kullanabilirsiniz

afiyet olsun

25 Aralık 2019 Çarşamba

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİGÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE TARİFİ

Malzemeler:

Köfte için:

  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan suyu
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için;

  • 3 adet büyük domates 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Tereyağı

Üzerine:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

GÜVEÇTE KAŞARLI SOSLU KÖFTE YAPILIŞI:

  1. Köfte malzemelerini yoğurma kabına koyalım ve özleşene kadar iyice yoğuralım
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım
  3. Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim
  4. Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit şekilde paylaştıralım
  5. Domatesin kabuklarını soyup küçük bir tencereye küçük küçük doğrayalım 
  6. Tereyağını, kızartma yağından 1-2 kaşığı üzerine ekleyelim
  7. Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ilave edip, domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim
  8. Sosu köftelerin üzerine eşit şekilde dağıtalım
  9. 240 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim(üzerine ıslatılıp sıkılmış yağlı kağıt örtebilirsiniz)
  10. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim
  11. Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim
  12. Sıcak olarak yanında patates kızartması ile servis yapalım

Afiyetler olsun


Related Posts with Thumbnails