ET KAVURMA TARİFİ
malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı(antrikot, tranç ya da döş)
- 100 gr iç yağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kekik, biberiye(arzuya göre)
ET KAVURMA nasıl yapılır?
- Tencereye önce sıvıyağı koyalım
- Minik doğranmış iç yağını ekleyelim ve kızarana kadar 5 dakika kavuralım ki yağını bıraksın
- Kavurga tanelerini süzgeçle alalım
- etleri tencereye ilave edelim ve karıştırarak yağı çekmesini sağlayalım
- kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve suyunu çekene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim(kontrol ettiğimizde et hala yumuşamamışsa gerekirse bir miktar sıcak su ekleyebiliriz)
- suyu artık iyice azaldığında tereyağını, tuzunu ve baharatlarını ekleyelim ve ocağın altını biraz açıp hafif kızarmasını sağlayalım ve kapatalım
- Yanında güzel bir pilav ve ayranla servis yapalım
Afiyet olsun
AVOKADO EZMESİ (GUACAMOLA) TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet olgun avokado
- 1 diş sarımsak
- Yarım ince doğranmış kuru soğan
- 1 adet limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 çimdik sumak
- maydanoz
- Zeytinyağı
AVOKADO EZMESİ (GUACAMOLA) YAPILIŞI
- Kaşıkla avokadonun içini çıkartalım.
- Bir kaseye alalım ve çatalla biraz ezelim.
- Diğer malzemeleri de ilave edelim ve iyice karıştıralım.
- Servise kadar buzdolabında bir süre bekletelim
Afiyet olsun
KUSKUS SALATASI TARİFİ
Malzemeleri
- 1 çorba kasesi kuskus makarna
- 1 adet konserve mısır
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1-2 adet rendelenmiş havuç
- 5-6 adet doğranmış kornişon turşu
- 1-2 adet kapya biber
- Mor lahana(isteğe bağlı sunum için kullanılabilir)
Sosu:
- 1/2 limon suyu
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- pulbiber ve tuz
KUSKUS SALATASI YAPILIŞI
- Kuskusu haşlayıp süzelim, karıştırma kabımıza alalım
- Mısır, ince doğranmış kapya biber, dereotu, ince doğranmış maydanoz ve diğer malzemeleri ilave edelim
- Limon, hafif pulbiber ,tuz ve zeytinyağını da karıştırıp ekleyelim
- Servis tabağına alıp, dilediğimiz gibi süsleyelim
Afiyet olsun