3 yumurta**oda sıcaklığında olmalı
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ(ya da becel)
1 şişe soda
2-3 kaşık kuru meyve(püf noktası:dibe çökmemesi için hafif haşlanacak,süzülecek)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 bardak civarında un
Yumurta ve şeker mixerle iyice çırpılıp, yağ ve soda eklenir.Un, kabartma tozu ve vanilya karışımı eklenir.Sadece kaşıkla hafif hafif karıştırılıp, yağlanmış kalıpta 160 derecede 45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun
13 Ekim 2007 Cumartesi
11 Ekim 2007 Perşembe
ETİMEK TATLISI
Yapımı en kolay ve hafif bir tatlı...Eğer üzerine krem şanti de koymazsanız yağsız olacağı için daha da hafifleyecek...
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
muhallebisi:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
750 ml süt
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı veya margarin
Şanti katı:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
Afiyet olsun
Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
muhallebisi:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
750 ml süt
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı veya margarin
Şanti katı:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
- Etimekleri borcama dizdikten sonra şekeri kuru olarak tencerede karıştırarak eritiyoruz.(çok fazla yakmamaya dikkat etmek lazım)
- 2 bardak kaynar suyu karıştırarak şerbet yapıyoruz. (Bu aşamada kendinizi yakmamaya dikkat edin.)
- Şeker ilk anda katılaşacak ama 5-6 dakika daha arada karıştırarak kaynatınca eriyecektir.
- Bu şerbeti iki dakika bekletip etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.
- Muhallebi malzemesini kaynatarak hazırlayıp inerken vanilyayı ve yağını ekleyip 5 dakika mixerleyelim ve onu da etimeklerin üzerine tümüyle yayalım.
- 1 poşet krem şantiyi sütle mixerleyip katılaşınca dolapta biraz bekletelim .
- Her iki malzeme de soğukken bu sefer kremanın üzerine şantiyi düzgünce yayıp fıstık ya da hindistan cevizi ile süslüyoruz.
- Dolapta soğutup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
KIYMALI BEZELYELİ PİLAV
3 kaşık tereyağı
2 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 küçük bezelye konservesi
1 adet havuç rendesi
tuz
2 su bardağı kaynar su
Tuzlu suda 20 dakika beklettiğimiz pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp bekletiyoruz.Yağı eritip doğranmış soğanlarımızı pembeleştiriyoruz.Kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Havuçları da ekleyip hafif soteliyoruz.Pirinci ekliyoruz.Yıkanmış bezelyeleri , kaynar suyu ve tuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)