Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
muhallebisi:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
750 ml süt
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı veya margarin
Şanti katı:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
- Etimekleri borcama dizdikten sonra şekeri kuru olarak tencerede karıştırarak eritiyoruz.(çok fazla yakmamaya dikkat etmek lazım)
- 2 bardak kaynar suyu karıştırarak şerbet yapıyoruz. (Bu aşamada kendinizi yakmamaya dikkat edin.)
- Şeker ilk anda katılaşacak ama 5-6 dakika daha arada karıştırarak kaynatınca eriyecektir.
- Bu şerbeti iki dakika bekletip etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.
- Muhallebi malzemesini kaynatarak hazırlayıp inerken vanilyayı ve yağını ekleyip 5 dakika mixerleyelim ve onu da etimeklerin üzerine tümüyle yayalım.
- 1 poşet krem şantiyi sütle mixerleyip katılaşınca dolapta biraz bekletelim .
- Her iki malzeme de soğukken bu sefer kremanın üzerine şantiyi düzgünce yayıp fıstık ya da hindistan cevizi ile süslüyoruz.
- Dolapta soğutup servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder