11 Ekim 2007 Perşembe

ETİMEK TATLISI

Yapımı en kolay ve hafif bir tatlı...Eğer üzerine krem şanti de koymazsanız yağsız olacağı için daha da hafifleyecek...


Malzemeler:

1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su


muhallebisi:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
750 ml süt
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı veya margarin

Şanti katı:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:


  1. Etimekleri borcama dizdikten sonra şekeri kuru olarak tencerede karıştırarak eritiyoruz.(çok fazla yakmamaya dikkat etmek lazım)
  2. 2 bardak kaynar suyu karıştırarak şerbet yapıyoruz. (Bu aşamada kendinizi yakmamaya dikkat edin.)
  3. Şeker ilk anda katılaşacak ama 5-6 dakika daha arada karıştırarak kaynatınca eriyecektir.
  4. Bu şerbeti iki dakika bekletip etimeklerin üzerine gezdiriyoruz.
  5. Muhallebi malzemesini kaynatarak hazırlayıp inerken vanilyayı ve yağını ekleyip 5 dakika mixerleyelim ve  onu da etimeklerin üzerine tümüyle yayalım.
  6. 1 poşet krem şantiyi sütle mixerleyip  katılaşınca dolapta biraz bekletelim .
  7. Her iki malzeme de soğukken bu sefer kremanın üzerine şantiyi düzgünce yayıp fıstık ya da hindistan cevizi ile süslüyoruz. 
  8. Dolapta soğutup servis yapıyoruz.


Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails