Sevgili cafe portakal Bahar'da görünce denemek istemiştim. Geçenlerde keten tohumu kavanozu elime gelince aklıma geldi.. Çok pratik bir şekilde hemen hamurunu hazırladım ve sonra yine bir bölüm dizi eşliğinde minik minik toplar yaptım. Pişirdim, kurabiye kutusuna doldurdum..Belirteyim , orijinal tarife birebir sadık kaldım. Tadı ve kıvamı çok güzeldi bence..
5 Şubat 2013 Salı
4 Şubat 2013 Pazartesi
MINE'DEN ADANA USULU EKSILI KOFTE CORBASI TARIFI
Sizler için ben resimledim, Mine cim de kendi üslubuyla
anlattı sağolsun..Ses kaydı yapıp, sonrasında yazarak size aktarıyorum.
ADANA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yarma(kırık buğday)
- tuz
- kimyon(fazla olursa daha güzel oluyor)
- 1 kaşık biber salçası
2. olmaya yakın kıyma karıştırılıyor ve 5 dakika daha yoğruluyor
3. (bir tarafta su olacak, elinizi katılaştıkça bu suya batırarak yoğuracaksınız)
4. hepsini toplayıp tezgaha attığında parçalanmıyorsa olmuş demektir. Bu hamurla içli köfte de yapabilirsiniz.
5. fındık kadar yuvarlayıp tepside buzdolabının alt rafına koy(bu kızı oluyor)
6. anası için patatesi haşlıyorsun, eziyorsun ; soğanı kavuruyorsun; pul biberi , karabiberi ekleyip iç hazırlıyorsun ve bu içi bulgur hamurunun içine doldurup daha büyük toplar yapıyorsun
Diğer tarafta;
1. önce ayrı ayrı haşlıyoruz, sonra köftelerle bakliyatları birleştirerek pişirmeye devam ediyoruz.
2. ekşiliğini damak tadına göre ayarlayıp limon tuzu ekliyoruz.
3. Bir tarafta da sıvıyağın içine biber salçası, domates salçası, limon, nar ekşisi ekleyip pişirip, inmesine 5 dakika kala bu sosu köftelerin içine döküyoruz. ( etli lahanaya da aynı sosu kullanıyoruz)
4. dövülmüş sarımsak karıştırıp altını kapatıyoruz.
Not: Bu hamurla (eğer patatesli içli köftesi yapılmayacaksa) iki kez çorba pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun
3 Şubat 2013 Pazar
FIRINDA SEBZELI LEVREK TARIFI
Bugün balıkçıdan öğrendiğim bir bilgi sizlere..Deniz levreği ile çiftlik levreğini ayırt etmek istiyorsanız, burnuna bakacakmışsınız. Eğer burnu bayağı sivri ise deniz levreği oluyormuş. Yok benimkiler gibi daha yuvarlak iseler çiftlikte yetişiyorlarmış.
Öyle ya da böyle çok lezzetli, evi hiç kokutmayan , çok pratik , misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz güzel bir balık tarifi ....
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..:)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)