Sizler için ben resimledim, Mine cim de kendi üslubuyla
anlattı sağolsun..Ses kaydı yapıp, sonrasında yazarak size aktarıyorum.
ADANA USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı yarma(kırık buğday)
- tuz
- kimyon(fazla olursa daha güzel oluyor)
- 1 kaşık biber salçası
2. olmaya yakın kıyma karıştırılıyor ve 5 dakika daha yoğruluyor
3. (bir tarafta su olacak, elinizi katılaştıkça bu suya batırarak yoğuracaksınız)
4. hepsini toplayıp tezgaha attığında parçalanmıyorsa olmuş demektir. Bu hamurla içli köfte de yapabilirsiniz.
5. fındık kadar yuvarlayıp tepside buzdolabının alt rafına koy(bu kızı oluyor)
6. anası için patatesi haşlıyorsun, eziyorsun ; soğanı kavuruyorsun; pul biberi , karabiberi ekleyip iç hazırlıyorsun ve bu içi bulgur hamurunun içine doldurup daha büyük toplar yapıyorsun
Diğer tarafta;
1. önce ayrı ayrı haşlıyoruz, sonra köftelerle bakliyatları birleştirerek pişirmeye devam ediyoruz.
2. ekşiliğini damak tadına göre ayarlayıp limon tuzu ekliyoruz.
3. Bir tarafta da sıvıyağın içine biber salçası, domates salçası, limon, nar ekşisi ekleyip pişirip, inmesine 5 dakika kala bu sosu köftelerin içine döküyoruz. ( etli lahanaya da aynı sosu kullanıyoruz)
4. dövülmüş sarımsak karıştırıp altını kapatıyoruz.
Not: Bu hamurla (eğer patatesli içli köftesi yapılmayacaksa) iki kez çorba pişirebilirsiniz..
Afiyet olsun
2 yorum:
Belgin ablam senin sayfan benim için tehlikeli ilan edilmiş bir sayfadır:)) şu lahana sarmalarından ve pastalardan birer dilim rica etsem:)
yapanın elıne sağlık bu tarıflerı yapmak lazım
Yorum Gönder