3 Şubat 2013 Pazar

FIRINDA SEBZELI LEVREK TARIFI

FIRINDA SEBZELİ LEVREK

FIRINDA SEBZELİ LEVREK


Bugün balıkçıdan öğrendiğim bir bilgi sizlere..Deniz levreği ile çiftlik levreğini ayırt etmek istiyorsanız, burnuna bakacakmışsınız. Eğer burnu bayağı sivri ise deniz levreği oluyormuş. Yok benimkiler gibi daha yuvarlak iseler çiftlikte yetişiyorlarmış. 
Öyle ya da böyle çok lezzetli, evi hiç kokutmayan , çok pratik , misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz güzel bir balık tarifi ....
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..:)

FIRINDA SEBZELİ LEVREK

FIRINDA SEBZELİ LEVREK 

Malzemeler:
  • 4  adet temizlenmiş levrek balığı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-10 dal maydanoz
  • 2 orta boy patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz,
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 limonun dilimi









FIRINDA SEBZELİ LEVREK  in yapılışı:

  1. Ayıklanmış balıkları, yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzdürelim.
  2. İsterseniz büyük fırın kabına, isterseniz tek kişilik kaplarına halka dilimlenmiş patatesleri, havuçları dizelim
  3. Üzerine balıklarımızı yerleştirelim
  4. Balıkların içine önce piyazlık doğradığımız soğanları, sonra kıyılmış sarımsakları ve maydanozları yerleştirelim
  5. Bir bardak içinde limon suyu, zeytinyağı, tuz ve fesleğeni iyice karıştıralım , balıkların üzerine gezdirelim
  6.  Üzerlerine birer dilim limon koyalım.
  7. Ya yağlı kağıtla, ya da benim kullandığım (Sera nın akıllı folyosu) bir tarafı yağlı kağıt, bir tarafı alüminyum folyo olan kağıtla her tarafını sarıp fırına verelim.
  8. 200 derecede 40-45 dakika pişirelim.


Afiyet olsun


1 yorum:

Unknown dedi ki...

harika bir görüntü ellerine sağlık
sevgiler

Related Posts with Thumbnails