O gün bu gündür gelen bir tane, giden iki tane ağzına atıveriyor.. Gelen misafirlerime kahvenin yanına , çayın yanına minik minik ikram ediyorum..Yani bir o kadar da bereketli...
Sevgili Bahar a çok teşekkürler, bence keten tohumunu en zevkli yediren formül bu olsa gerek. :)
****Ben zencefil çayı eşliğinde yedim, resimde görüldüğü üzere tavsiye ederim ...
Keten Tohumlu Mahlepli Kurabiye
Malzemeler:- 125 gr yumuşak tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı keten tohumu(iri çekilmiş olacak)
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
KETEN TOHUMLU MAHLEPLİ KURABİYE nin yapılışı:
- Terayağı ve pudra şekerini elimizle iyice yedirelim birbirine.
- Un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım.
- Azar azar unu da ilave edelim.
- İster benim yaptığım gibi bir lokmalık, ister büyük olarak şekillendirip 170 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim..
Afiyet olsun
4 yorum:
ellerine sağlık canım tarif bana aittir ve favorimdir beğenmene sevindim
afiyetle
sevgiler
Ellerinize sağlık...
Çok güzel görünüyorlar...
Keten tohumuyla tanışmamın hikayesi çok acıydı ama güzel bir tarif olarak karşıma çıktı...Eminimki tadı da çok güzeldir...Sevgilerimle...
Ziyaretinize çok memnun oldum, blogunuzu tanıma fırsatı buldum.
Baharın tüm tariflerine bayılıyorum, ellerinize sağlık harika görünüyorlar..
ellerinize saglık nefis olmuştur eminim.
Yorum Gönder