5 Mart 2013 Salı

BALKABAĞI ÇORBASI


BALKABAĞI ÇORBASI
BALKABAĞI ÇORBASI

Kızım iki yıl önce Almanya'ya gittiğinde içmiş bu çorbayı..Geldiğinden beri de isteyip duruyordu ama ben nasıl yapıldığını bilmediğim için yapamamıştım. Nette de çok tarif vardı ama hepsi birbirinden farklı idi..Ben de bugün yarın denerim derken, ha buydu yok öbürüydü derken zaman geçti. Bugün pazardan kabağı aldım eve gelip araştırmamı yaptım ve çorba misler gibi oldu..O zaman bir kızdım kendime niye bunu şimdiye kadar denemedim diye...!!
Gerçekten denemenizi öneririm..Oğlum hariç (ki o bir "sebze sevmez"dir!) hepimiz çok beğendik...Kızımın sözylediğine göre aynıymış tadı ama "o biraz daha yoğun kıvamlıydı" dedi.
bir dahaki sefere bu ayrıntıya dikkat edeceğim..

4 Mart 2013 Pazartesi

MANTARLI SİGARA BÖREĞİ

MANTARLI SİGARA BÖREĞİ

MANTARLI SİGARA BÖREĞİ
MANTARLI SİGARA BÖREĞİ


Sigara böreği bildiğimiz sigara böreği... Ama lezzet çok farklı, evdekiler çok beğendiler..Hatta kesinlikle mantar yemeyen , her türlü gıdanın içindeki (en sevdiği şey olan pizzanın içinde bile olsa) mantarı tek tek üşenmeden ayıklayan oğlum bu böreği götürdü resmen..Hepsi bittikten sonra içinde mantar olduğunu söyledim, bakakaldı sadece..Yiğit ve dürüst ya bizim delikanlı " farketmedim kaybolup gitmiş arada ama güzel olmuş" dedi...Mantarın yenmesi gerekiyor ve bu da tümüyle benim fikrimdi..Daha önce hiç bir yerde görmedim.. Eğer sizin de mantar yemeyen, yemek seçen çocuklarınız varsa bu yöntemi deneyebilirsiniz..

Şimdi buyurun tarimize geçelim :)

MANTARLI SİGARA BÖREĞİ

Malzemeler;
  • 3 adet yufka 
  • 150 gram kıyma 
  • 1 adet  kuru soğan 
  • 10-15 adet mantar(temizlenmiş)
  • 2 kaşık zeytinyağı veya 1 kaşık tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı ince bulgur 
  • Tuz, pulbiber 
  • Kızartmak için sıvıyağ 

MANTARLI SİGARA BÖREĞİ nin yapılışı:
  1. Yemeklik doğradığımız soğanımızı yağda pembeleştirelim ve kıymamızı , minik kıyılmış sarımsağımızı ekleyelim
  2. Kıyma bıraktığı suyu çekince incecik kıydığımız mantarı da ekleyelim ve pişirmeye devam edelim
  3. İyice kavurulunca baharatını atıp bulguru ekleyelim ve ağzını kapatalım
  4. Yufkalarımızı 12 ya da 16 parçaya kesip hazırlayalım
  5. Ilıyan içimizi yufkaların geniş tarafına 1 dolu yemek kaşığı koyup kenarlarını içe kapatarak sigara şeklinde saralım.
  6. Ucunu suya batırıp kapatalım
  7. Hepsi bitene kadar saralım ve kızdırılmış sıvıyağda kızartıp kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alalım

Afiyet olsun


3 Mart 2013 Pazar

PIZZA TARIFI- 2

PİZZA
PİZZA
PİZZA
Pazar akşamı menümüzde bu nefis pizza vardı... Oğlumun yüzündeki haz ve mutluluğu görmeliydiniz. Hamur harika, tavsiyemdir...Akşama ne yemek yapsam diye düşünmeyin , çoook pratik :)

Related Posts with Thumbnails