Kızım iki yıl önce Almanya'ya gittiğinde içmiş bu çorbayı..Geldiğinden beri de isteyip duruyordu ama ben nasıl yapıldığını bilmediğim için yapamamıştım. Nette de çok tarif vardı ama hepsi birbirinden farklı idi..Ben de bugün yarın denerim derken, ha buydu yok öbürüydü derken zaman geçti. Bugün pazardan kabağı aldım eve gelip araştırmamı yaptım ve çorba misler gibi oldu..O zaman bir kızdım kendime niye bunu şimdiye kadar denemedim diye...!!
Gerçekten denemenizi öneririm..Oğlum hariç (ki o bir "sebze sevmez"dir!) hepimiz çok beğendik...Kızımın sözylediğine göre aynıymış tadı ama "o biraz daha yoğun kıvamlıydı" dedi.
Malzemeler:
- 1/2 kg kuşbaşı doğranmış balkabağı
- 1 adet yemeklik doğranmış soğan
- 1 adet minik doğranmış havuç
- 1 adet minik doğranmış patates
- 2 diş sarımsak
- 3 kaşık zeytinyağı
- 7-8 bardak tavuk suyu(tablet kullanmıyorum artık)
- tuz , kimyon,
- Süt kreması
BALKABAĞI ÇORBASI nın yapılışı:
- Soğan ,sarımsak,patates ve havucu yağda beş dakika soteleyelim
- Kabakları ekleyelim , 7-8 dakika daha karıştırarak kavuralım
- Tavuk suyu,tuz ve baharatları da ekleyip 30-35 dakika kızık ateşte pişirelim.
- Pişince el blenderi ile çırpalım
- Süt kremasını ekleyip karıştıralım(miktarı size kalmış ben miniklerden yarım kutu ekledim)
- Servis yaparken dilerseniz pul biberle dilerseniz küp doğranıp kızartılmış ekmeklerle servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun
NOT: ****Kabak hafif tatlımsı bir bitki olduğundan tuz oranını kontrol etmenizi öneririm..
****Eğer düdüklü tencereniz varsa krema hariç tüm malzemeleri yeterli suyu ile çiğden koyup pişirin ve el blenderi ile çırpıp kremasını ekleyin..
11 yorum:
Canım benim balkabağının yemeğini rahmetli anneannem çok yapardı bize küçükken çokta severdim ama çorbasını ilk kez gördüm ama eminim çok lezizdir,ellerine sağlık öptüm ...
hiç yapmadım ve yemedim ellerine sağlık çok merak ettim bu tadı deneyeceğim
rengine bayıldım.hem çok besleyici hem de çok lezziz sanırım.ben bunu da not edeyim.ellerine sağlık..
Ben de denemiştim ve bayılarak yemiştik. Gerçekten çok güzel bir çorba oluyor . Ellerine sağlık
Hımmm çok merak ettim ben bu çorbayı.görüntüsü nefis olmuş.eline sağlık canım.sevgilerimle...
Bende bir kere yaptım sevdiydik güzel oluyor canımm ellerine sağlık sevgiler.
Bahçemden koparıp sakladığım bal kabağını nasıl saklayabilirim diye ararken sizin bloğunuza rastladım.İlk defa pişirdim ve de çok güzel bir tat oldu,eşim ve kızımda çok sevdiler.Rendelediğim kabağın bir kısmını buzlukta saklamıştım.Bilahire onuda pişireceğim.Bu güzel tadı mutfağıma kattığınız için çok teşekkürler.Sevgiyle kalın.Naciye
Sevgili Naciye,pişirip beğenmeniz beni mutlu etti :) Hem de kendi bahçenizin kabağı, daha lezzetlisini düşünemiyorum, afiyetler olsun :)
ben de bu corbayı bebekliginden beri ogluma yaparim cok sever. elinize saglik.. krema yerine sut koyup bir tasim sutle birlikte kaynatinca da aynı lezzet elde edilebiliyor.
Simdi yaptım, muhtesem oldu. Teşekkürler
Kamuran
Afiyetler olsun, beğenmenize ve zahmet edip bu yorumu bırakmanıza çok sevindim KAmuran hnm, teşekkürlerimle :))
Yorum Gönder