9 Nisan 2013 Salı

DOMATES SOSLU LEVREK

DOMATES SOSLU LEVREKDOMATES SOSLU LEVREK
Bugün gazetede okuduğum bir yazı yine güzel düşünceler uyandırdı bende. Çok detaya girmeden  ben de burada azıcık değinmek  istiyorum. 
Yabancı bir pop yıldızı bir röportajında yaşamının akışından zorlandığı , hayal kırıklığı yaşadığı ya da bir şeylere yetişemediğini düşündüğü dönemlerde (ki hangimizin olmuyor değil mi?,)  hayali bir aklını başına al düğmesine bastığından bahsetmiş. Okurken tam bu noktada "Allah Allah bu ne ola ki? " diye düşündüm. Merakla devam ettim okumaya. Diyordu ki, o ruh halindeyken bu  düğmeye basılınca, içinden şu cümleyi duyuyormuşsun:
"Hayatın harikulade ve şikayet edecek hiç bir şeyin yok.!" 
Ahh dedim kendi kendime işte bu.! Hepimizin böyle bir düğmeye şiddetle ihtiyacı var. Daha doğrusu var olan böyle bir düğmenin farkına varmamıza..
Ne kadar boş şeylere takılıp üzüldüğümüzü farketmemiz için şart böyle bir düğme..
Mesela dünya yüzünde yaşayan ya da önceden yaşamış ne kadar şanslı bir azınlık kitle içinde olduğumuzu farkedip şükredebilmeyi hatırlatsa değil mi? 
Unuttuğumuz , normal ve sıradan kabul ettiğimiz şeylerin aslında birer nimet olduğunu hatırlatsa.. Oturabilmek örneğin, parmaklarımızı kullanabilmek vs. Ne kadar çok...
"O zaman" diyor yazar, "aslolanı, gerçekten önemli olanı hatırlayıp, merkezine dönüyorsun."
Unuttuğun değerleri, kıymetleri hatırlama ve parlatma sonrası, seni üzen yoran şeylerin hiç bir önemi kalmıyor. Bulutlar hızla uzaklaşıyor kafandan.
Tökezlediğin şeyin seni düşüremeyeceğini, güçlü olduğunu bir daha anlıyorsun. Bu da kendini toplayıp yoluna devam etmeni sağlıyor. 

Hiç kimsenin yolda kalmaması dileğiyle :)
Gelelim tarifimize:

Levrek bizim evde pişen balıklar içinde en sevilen türdür. Kimsenin itiraz etmediği, severek yediği ender yemeklerdendir desem daha doğru olur aslında. Çeşitli şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Bu şekli ise çok nefis oldu, denemenizi tavsiye ederim. 

DOMATES SOSLU LEVREK
DOMATES SOSLU LEVREK
DOMATES SOSLU LEVREK
Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz

 DOMATES SOSLU LEVREK

Malzemeler:

  • 3 adet levrek
  • 2-3 adet defne yaprağı 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 adet tane karabiber
  • tuz
  • 2 adet orta boy domates- 2-3 adet biber (ben menemenlik domates sosumu kullandım)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 adet taze soğan
  • bir su bardağı kaşar rendesi


DOMATES SOSLU LEVREK in yapılışı:

  1. Temizlenmiş yıkanmış balıklarımızı tuzlayıp fırın kabımıza yerleştirelim
  2. Etrafına sarımsakları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri serpiştirelim (ben karabiberleri üzerine çektim)
  3. Küçük bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları tereyağında hafif soteleyelim
  4. Domates ve biberleri doğrayıp birlikte pişirelim, indirmeden önce bir su bardağı su ekleyelim biraz daha pişirelim
  5. Biraz tuz ekleyip altını kapatalım, balıkların üzerine gezdirelim
  6. Taze soğanları üzerine doğrayıp, yağlı kağıtla üzerini kapatıp 240 derecede 20-25 dakika fırınlayalım
  7. Çıkarıp kaşar rendesini serpiştirip yeniden kaşarlar eriyene kadar fırında tutup güzel bir mevsim salatasıyla servis yapalım

Afiyet olsun



8 Nisan 2013 Pazartesi

PANCAR SOSLU KARNABAHAR SALATASI

PANCAR SOSLU KARNABAHAR SALATASI
PANCAR SOSLU KARNABAHAR SALATASI
PANCAR SOSLU KARNABAHAR SALATASIPANCAR SOSLU KARNABAHAR SALATASI
Biz bu sosu ailecek o kadar sevdik ki sanrım daha çok kullanabileceğim alan bulurum ben. Bu tarifi de tamamen doğaçlama, her hangi bir blog ya da sitede görmeden yaptım. Bana ait diyemem elbette, böyle bir söyleme temelde karşıyım çünkü. Tarifler kimsenin tekelinde değildir, olmamalıdır da...Herkesin tarzı ,sunumu elinin ısısı bile farklıdır öyle değil mi?
Ben bu tarifte pancar turşusu kullandım, ekşimsi tadıyla yoğurdun uyumu mükemmel oldu. Tavsiyem bu yönde ama sizler pancarı haşlayarak da kullanabilirsiniz.
Son derece pratik ve kolay bir salata tarifi...
Meze olarak da ikram edilebilir..
İlk ağırladığım misafir grubuma yapmayı düşünüyorum..
Related Posts with Thumbnails