10 Nisan 2013 Çarşamba

TAVUKLU BAMYA

TAVUKLU BAMYA
Çok lezzetli yemesi keyifli bir yemek :)

TAVUKLU BAMYA

malzemeler:
  • 3 adet kemiksiz tavuk budu 
  • 1/2 kg bamya
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük domates
  • 1/2 adet limon suyu
  • silme çay kaşığı limon tuzu
  • Zeytinyağı ,tuz

TAVUKLU BAMYA nın yapılışı:

  1. Öncelikle bamyalarımızı bol sirkeli suda yıkıyoruz ve süzdükten ve kuruduktan sonra tepelerini çok derin olmamak kaydıyla huni şeklinde kesiyoruz.
  2. Püf noktası:Bamyaları ayıklamadan yıkamak gerekir salyalanmaması için...:))
  3. Yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz ve kuşbaşı doğradığımız tavukları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  4. Minik doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  5. Salçayı ekleyip devam ediyoruz kavurmaya.
  6. Bamyaları ilave ediyoruz ama bu aşamadan sonra kesinlikle karıştırmıyoruz.(Karıştırırsanız salyalanır)
  7. Batası suyunu ve limonunu ve limon tuzunu da ekleyip, tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. Püf noktası:Kısık ateşte ve mümkün olduğunca kendi suyuyla ve az su ilavesiyle pişen yemek lezzetli olur aklınızda olsun:)))

Afiyet olsun


2 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ah nasılda severim.görünce özledim birden.ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Hiç tavuklu yememiştim ama çok güzel bir fikir ellerine sağlık bende tavuklu denicem çok severim sevgiler...

Related Posts with Thumbnails