TAVUKLU BAMYA
malzemeler:- 3 adet kemiksiz tavuk budu
- 1/2 kg bamya
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet büyük domates
- 1/2 adet limon suyu
- silme çay kaşığı limon tuzu
- Zeytinyağı ,tuz
TAVUKLU BAMYA nın yapılışı:
- Öncelikle bamyalarımızı bol sirkeli suda yıkıyoruz ve süzdükten ve kuruduktan sonra tepelerini çok derin olmamak kaydıyla huni şeklinde kesiyoruz.
- Püf noktası:Bamyaları ayıklamadan yıkamak gerekir salyalanmaması için...:))
- Yemeklik doğradığımız soğanları yağda pembeleştiriyoruz ve kuşbaşı doğradığımız tavukları ekleyip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Minik doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- Salçayı ekleyip devam ediyoruz kavurmaya.
- Bamyaları ilave ediyoruz ama bu aşamadan sonra kesinlikle karıştırmıyoruz.(Karıştırırsanız salyalanır)
- Batası suyunu ve limonunu ve limon tuzunu da ekleyip, tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz.
- Püf noktası:Kısık ateşte ve mümkün olduğunca kendi suyuyla ve az su ilavesiyle pişen yemek lezzetli olur aklınızda olsun:)))
Afiyet olsun
2 yorum:
ah nasılda severim.görünce özledim birden.ellerine sağlık.
Hiç tavuklu yememiştim ama çok güzel bir fikir ellerine sağlık bende tavuklu denicem çok severim sevgiler...
Yorum Gönder