Bugün gazetede okuduğum bir yazı yine güzel düşünceler uyandırdı bende. Çok detaya girmeden ben de burada azıcık değinmek istiyorum.
Yabancı bir pop yıldızı bir röportajında yaşamının akışından zorlandığı , hayal kırıklığı yaşadığı ya da bir şeylere yetişemediğini düşündüğü dönemlerde (ki hangimizin olmuyor değil mi?,) hayali bir aklını başına al düğmesine bastığından bahsetmiş. Okurken tam bu noktada "Allah Allah bu ne ola ki? " diye düşündüm. Merakla devam ettim okumaya. Diyordu ki, o ruh halindeyken bu düğmeye basılınca, içinden şu cümleyi duyuyormuşsun:
"Hayatın harikulade ve şikayet edecek hiç bir şeyin yok.!"
Ahh dedim kendi kendime işte bu.! Hepimizin böyle bir düğmeye şiddetle ihtiyacı var. Daha doğrusu var olan böyle bir düğmenin farkına varmamıza..
Ne kadar boş şeylere takılıp üzüldüğümüzü farketmemiz için şart böyle bir düğme..
Mesela dünya yüzünde yaşayan ya da önceden yaşamış ne kadar şanslı bir azınlık kitle içinde olduğumuzu farkedip şükredebilmeyi hatırlatsa değil mi?
Unuttuğumuz , normal ve sıradan kabul ettiğimiz şeylerin aslında birer nimet olduğunu hatırlatsa.. Oturabilmek örneğin, parmaklarımızı kullanabilmek vs. Ne kadar çok...
"O zaman" diyor yazar, "aslolanı, gerçekten önemli olanı hatırlayıp, merkezine dönüyorsun."
Unuttuğun değerleri, kıymetleri hatırlama ve parlatma sonrası, seni üzen yoran şeylerin hiç bir önemi kalmıyor. Bulutlar hızla uzaklaşıyor kafandan.
Tökezlediğin şeyin seni düşüremeyeceğini, güçlü olduğunu bir daha anlıyorsun. Bu da kendini toplayıp yoluna devam etmeni sağlıyor.
Hiç kimsenin yolda kalmaması dileğiyle :)
Gelelim tarifimize:
Levrek bizim evde pişen balıklar içinde en sevilen türdür. Kimsenin itiraz etmediği, severek yediği ender yemeklerdendir desem daha doğru olur aslında. Çeşitli şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Bu şekli ise çok nefis oldu, denemenizi tavsiye ederim.
Resimlerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz
DOMATES SOSLU LEVREK
Malzemeler:
- 3 adet levrek
- 2-3 adet defne yaprağı 3-4 diş sarımsak
- 4-5 adet tane karabiber
- tuz
- 2 adet orta boy domates- 2-3 adet biber (ben menemenlik domates sosumu kullandım)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 2 adet taze soğan
- bir su bardağı kaşar rendesi
DOMATES SOSLU LEVREK in yapılışı:
- Temizlenmiş yıkanmış balıklarımızı tuzlayıp fırın kabımıza yerleştirelim
- Etrafına sarımsakları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri serpiştirelim (ben karabiberleri üzerine çektim)
- Küçük bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları tereyağında hafif soteleyelim
- Domates ve biberleri doğrayıp birlikte pişirelim, indirmeden önce bir su bardağı su ekleyelim biraz daha pişirelim
- Biraz tuz ekleyip altını kapatalım, balıkların üzerine gezdirelim
- Taze soğanları üzerine doğrayıp, yağlı kağıtla üzerini kapatıp 240 derecede 20-25 dakika fırınlayalım
- Çıkarıp kaşar rendesini serpiştirip yeniden kaşarlar eriyene kadar fırında tutup güzel bir mevsim salatasıyla servis yapalım
Afiyet olsun
8 yorum:
Bu akşam bizim de soframızda ızgara levrek vardı :)
Domates soslu da çok lezzetli görünüyor,defne yaprağını kullanmayı ben de seviyorum ;)
Ellerinize sağlık..
of of harika,nefis,enfes..daha ne desem bilmiyorum ki.ellerine sağlık canım.Biz de balığı çok seven bir aile olarak,balık yemeklerinin bizim için ayrı bir yeri vardır.sevgiler..
elıne sağlık balığı lezzetlendırmısın evet galıba hepımızın bu duğmeye basması lazım arada
Canım muhteşem bir görüntü ellerine sağlık.Toplantımıza gelirsen çok mutlu olurum,sevgiler...
offf harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis görünüyor ellerinize sağlık..
sevgiler..
Ellerine sağlık canımm balık ve deniz ürünlerinin hepsini ailecek çok seviyoruz bizler de .Afiyetler olsun sevgilerimle.
anacığım da bugün tam balık istiyordu olsa da yesek oldu ellerine sağlık
taylor swift değil mi bunu düşünmek için yaşı ne kadar küçük oysa helal :)
Yorum Gönder