26 Ekim 2019 Cumartesi

PIRASA DOLMASI TARİFİ




PIRASA DOLMASI TARİFİ

malzemeler:

  • 10 adet kalın saplı pırasa
  • 300 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, nane, pul biber

Üzerine:

  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber

PIRASA DOLMASI yapılışı:

  1. Tenceremizde suyu kaynatıp tuz da ilave edip hazırlayalım
  2. Yıkayıp 7 cm lik parçalara böldüğümüz pırasaların bir yanını ortaya kadar boydan boya keselim ve kaynayan suya atalım
  3. Yapraklar açılmaya başlayınca ocaktan alalım ve süzelim
  4. İç harç için kıyma, kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış soğan, salçalar, domates, sıvı yağ, tuz, nane, pirinç ve sarımsak rendesini iyice karıştıralım.
  5. Kat kat ayrılan pırasalara biber birer saralım
  6. İnce ve kullanamayacağımız parçaları tencerenin dibine döşeyip üzerine sardığımız pırasaları döşeyelim
  7.  Az suda erittiğimiz salçayı üzerine gezdirelim, tuzunu atalım, bir tabak kapatalım ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pişirelim
afiyet olsun

Not: Dolmaların iki ucu una batırılıp büzülürse pişerken dağılma dökülme olmuyormuş, güncelleme:)


YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ

YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ-sefertasitarifleri.com
Çook lezzetli, çok pratik, sağlıklı, hazır... Kötü yanı fazla ekmek yedirmesi... İsterseniz kış için saklayın, dilerseniz de hemen sofranıza yerleştirin.

YAĞLI KAPYA BİBER TURŞUSU TARİFİ

malzemeler:

  • 2 kg kapya biber
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

yağlı kapya biber turşusu yapılışı:

  1. Tenceremize su, sirke ve zeytinyağını koyup kaynatıyoruz.
  2. Çekirdekleri temizlenmiş ve irice doğranmış biberlerimizi ekliyoruz.
  3. Kapağını kapatıp, yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
  4. Ayıklayıp, minik doğradığımız sarımsakları ve ince kıyılmış maydanozlarımızı da ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Kaynar halde bir sofralık kavanozlarımıza doldurup sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  6. Dilediğimiz zaman açıp, çay sofralarımızda ya da yemeklerimizin yanında afiyetle tüketiyoruz..

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ-sefertasitarifleri.com

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ-sefertasitarifleri.com
Sevgili Gül'ün yaz aylarında bize bol bol yaptığı; bizim de severek yediğimiz sağlıklı, leziz bir meze-garnitür tarifi..Malzemeleriniz tamamsa yapımı son derece pratik olan nefis lezzetteki zengin sebze türlüsünün tarifi ise şöyle:

ZEYTİNYAĞLI SEBZE TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 7-8 adet sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet şeker

Zeytinyağlı sebze yapılışı:
  1. Domates hariç sebzeleri minik minik doğrayalım
  2. Tenceremize alıp domatesi, tuzu, zeytinyağını, şekeri ekleyelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim
  3. Pişince ateşi harlandırıp suyunu çektirelim ve ılık olarak servis yapalım
Afiyet olsun



Related Posts with Thumbnails