3 Aralık 2019 Salı

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

Malzemeler

Karamel Kısmı için;


  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 kaşık su

Krem Kısmı için;


  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker(1 su bardağı)
  • 7 adet orta boy yumurta
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi

ORJİNAL KREM KARAMEL yapılışı:

  1. Öncelikle şekeri teflon bir tavaya koyalım ve rengi dönene kadar orta ateşte damak tadımıza göre az ya da fazla yakalım, üzerine suyunu ekleyip karıştıralım 
  2. Fırına dayanıklı porsiyonluk kaplara birer kaşık koyalım (cam gibi bir yüzeyi olmalı)
  3. Sütü kaynatmadan kaynama noktasına yakın ısıtıp hazırlayalım
  4. Krem kısmı için yumurtaları geniş bir kaba kıralım
  5. Şekeri, vanilyayı, limon rendesini ekleyelim ve mikserle 3-5 dakika çırpalım
  6. Sıcak sütü mikser çalışmaya devam ederken azar azar ekleyelim(yumurtalar birden pişmesin diye) 1-2 dakika daha miksere devam edelim
  7. yumurtalar güzelce kabarınca karamelli kaplara paylaştıralım
  8. Fırını 170 derecede ısıtalım
  9. Fırın tepsisine kaplarımızı yerleştirelim ve musluk suyu ile 2 parmak yükselecek şekilde dolduralım
  10. Üzeri kızarana kadar pişirelim(kontrol etmeyi unutmayın)
  11. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım
  12. Bir gece bekleyen tatlılarımız servise hazır hale gelir
Afiyet olsun

Not: mikser hep en yüksek devirde çalışmalıdır

2 Aralık 2019 Pazartesi

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ
PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Muhallebisi:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 paket krema şanti(ya da 1 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 paket vanilya

Portakal sosu:

  • 2 su bardağı taze portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:

  1. Şerbeti için şeker tencereye koyalım.
  2. Eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştıralım.
  3. Eriyen şekerin üzerine dikkatlice suyu ilave edelim. 
  4. Şeker önce katılaşacaktır, karıştırmaya devam edelim, yaklaşık 7-8 dakika daha kaynatalım
  5. Sıcak şerbeti kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine gezdirelim.
  6. Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı  ayrı bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan alınca vanilya ve krem şantiyi(ya da tereyağı) ilave edip 3-4 dakika mikserleyelim. 
  8. Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirelim. 
  9. Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şekeri kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  10. Ilınmış olan kremanın üzerine gezdirelim ve spatula ile üzerini düzeltelim
  11. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim.
  12. Portakal dilimleri, fıstık vs ile süsleyerek servis edelim. 
Not: **Vişne suyu, nar suyu, mandalina suyu ve taneleri ile rahatlıkla deneyebilirsiniz.
        ***Ölçü olarak kare borcam tam geliyor ama tek porsiyonluk kaplarda da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

1 Aralık 2019 Pazar

BULGURLU PATATES KÖFTESİ TARİFİ

BULGURLU PATATES KÖFTESİ TARİFİ

BULGURLU PATATES KÖFTESİ TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 2-3 kaşık zeytinyağı
  • tuz, pul biber
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz

BULGURLU PATATES KÖFTESİ  YAPILIŞI:

  1. Patatesleri soyup küp doğrayarak batası suda haşlanyalım.
  2. Pişince delikli kepçe ile bir kabın içine alalım ve sıcakken üzerine ince bulguru ekleyip çatalla ezelim 
  3. Kabın ağzını kapatıp 45 dakika bulgurun şişmesini bekleyelim
  4. Bu arada soğanı ince yemeklik doğrayıp, zeytinyağında hafif kavuralım
  5. Salçaları ilave edelim karıştıralım biraz pişsin
  6. Şişen bulgurlu patatesle karıştıralım
  7. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, limon suyu, tercihe göre acı pul biber ekleyip tüm malzemeyi harmanlayalım.
  8. Yoğurup şekil verip marul ve limon dilimleriyle servis yapalım. 

Afiyet olsun 

Related Posts with Thumbnails