ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ
Malzemeler
Karamel Kısmı için;
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 10 kaşık su
Krem Kısmı için;
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker(1 su bardağı)
- 7 adet orta boy yumurta
- 1 paket vanilya
- limon kabuğu rendesi
ORJİNAL KREM KARAMEL yapılışı:
- Öncelikle şekeri teflon bir tavaya koyalım ve rengi dönene kadar orta ateşte damak tadımıza göre az ya da fazla yakalım, üzerine suyunu ekleyip karıştıralım
- Fırına dayanıklı porsiyonluk kaplara birer kaşık koyalım (cam gibi bir yüzeyi olmalı)
- Sütü kaynatmadan kaynama noktasına yakın ısıtıp hazırlayalım
- Krem kısmı için yumurtaları geniş bir kaba kıralım
- Şekeri, vanilyayı, limon rendesini ekleyelim ve mikserle 3-5 dakika çırpalım
- Sıcak sütü mikser çalışmaya devam ederken azar azar ekleyelim(yumurtalar birden pişmesin diye) 1-2 dakika daha miksere devam edelim
- yumurtalar güzelce kabarınca karamelli kaplara paylaştıralım
- Fırını 170 derecede ısıtalım
- Fırın tepsisine kaplarımızı yerleştirelim ve musluk suyu ile 2 parmak yükselecek şekilde dolduralım
- Üzeri kızarana kadar pişirelim(kontrol etmeyi unutmayın)
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım
- Bir gece bekleyen tatlılarımız servise hazır hale gelir
Afiyet olsun
Not: mikser hep en yüksek devirde çalışmalıdır