2 Aralık 2019 Pazartesi

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ
PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti:

  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Muhallebisi:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 paket krema şanti(ya da 1 yemek kaşığı tereyağı)
  • 1 paket vanilya

Portakal sosu:

  • 2 su bardağı taze portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

PORTAKALLI ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:

  1. Şerbeti için şeker tencereye koyalım.
  2. Eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştıralım.
  3. Eriyen şekerin üzerine dikkatlice suyu ilave edelim. 
  4. Şeker önce katılaşacaktır, karıştırmaya devam edelim, yaklaşık 7-8 dakika daha kaynatalım
  5. Sıcak şerbeti kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine gezdirelim.
  6. Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı  ayrı bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
  7. Ocaktan alınca vanilya ve krem şantiyi(ya da tereyağı) ilave edip 3-4 dakika mikserleyelim. 
  8. Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirelim. 
  9. Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şekeri kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
  10. Ilınmış olan kremanın üzerine gezdirelim ve spatula ile üzerini düzeltelim
  11. Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim.
  12. Portakal dilimleri, fıstık vs ile süsleyerek servis edelim. 
Not: **Vişne suyu, nar suyu, mandalina suyu ve taneleri ile rahatlıkla deneyebilirsiniz.
        ***Ölçü olarak kare borcam tam geliyor ama tek porsiyonluk kaplarda da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails