PORTAKALLI ETİMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti:
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Muhallebisi:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 paket krema şanti(ya da 1 yemek kaşığı tereyağı)
- 1 paket vanilya
Portakal sosu:
- 2 su bardağı taze portakal suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
PORTAKALLI ETİMEK TATLISI YAPILIŞI:
- Şerbeti için şeker tencereye koyalım.
- Eriyip hafif renk değiştirene kadar ocakta karıştıralım.
- Eriyen şekerin üzerine dikkatlice suyu ilave edelim.
- Şeker önce katılaşacaktır, karıştırmaya devam edelim, yaklaşık 7-8 dakika daha kaynatalım
- Sıcak şerbeti kare borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine gezdirelim.
- Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı ayrı bir tencerede koyulaşana kadar pişirelim.
- Ocaktan alınca vanilya ve krem şantiyi(ya da tereyağı) ilave edip 3-4 dakika mikserleyelim.
- Sıcak sıcak şerbetini çeken etimeklerin üzerine gezdirelim.
- Portakal sos için; taze sıkılmış portakal suyu, nişasta ve şekeri kaynayıp koyulaşana kadar pişirelim.
- Ilınmış olan kremanın üzerine gezdirelim ve spatula ile üzerini düzeltelim
- Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirelim.
- Portakal dilimleri, fıstık vs ile süsleyerek servis edelim.
Not: **Vişne suyu, nar suyu, mandalina suyu ve taneleri ile rahatlıkla deneyebilirsiniz.
***Ölçü olarak kare borcam tam geliyor ama tek porsiyonluk kaplarda da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
***Ölçü olarak kare borcam tam geliyor ama tek porsiyonluk kaplarda da servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder