3 Aralık 2019 Salı

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

ORJİNAL KREM KARAMEL TARİFİ

Malzemeler

Karamel Kısmı için;


  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 10 kaşık su

Krem Kısmı için;


  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker(1 su bardağı)
  • 7 adet orta boy yumurta
  • 1 paket vanilya
  • limon kabuğu rendesi

ORJİNAL KREM KARAMEL yapılışı:

  1. Öncelikle şekeri teflon bir tavaya koyalım ve rengi dönene kadar orta ateşte damak tadımıza göre az ya da fazla yakalım, üzerine suyunu ekleyip karıştıralım 
  2. Fırına dayanıklı porsiyonluk kaplara birer kaşık koyalım (cam gibi bir yüzeyi olmalı)
  3. Sütü kaynatmadan kaynama noktasına yakın ısıtıp hazırlayalım
  4. Krem kısmı için yumurtaları geniş bir kaba kıralım
  5. Şekeri, vanilyayı, limon rendesini ekleyelim ve mikserle 3-5 dakika çırpalım
  6. Sıcak sütü mikser çalışmaya devam ederken azar azar ekleyelim(yumurtalar birden pişmesin diye) 1-2 dakika daha miksere devam edelim
  7. yumurtalar güzelce kabarınca karamelli kaplara paylaştıralım
  8. Fırını 170 derecede ısıtalım
  9. Fırın tepsisine kaplarımızı yerleştirelim ve musluk suyu ile 2 parmak yükselecek şekilde dolduralım
  10. Üzeri kızarana kadar pişirelim(kontrol etmeyi unutmayın)
  11. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım
  12. Bir gece bekleyen tatlılarımız servise hazır hale gelir
Afiyet olsun

Not: mikser hep en yüksek devirde çalışmalıdır

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails