SUFLE TARİFİ
Malzemeler
- 3 adet oda ısısında yumurta
- 50 gr tereyağı
- 80 gr bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı un
- 3 ya da 4 yemek kaşığı şeker
SUFLE NASIL YAPILIR
- Tereyağını ve bitter çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritelim.
- Ocağı kapatarak unu ve kakaoyu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Çikolatalı harcı üzerine ilave ederek düşük hızda mikserle hafifçe karıştıralım
- 4 adet sufle kabının içlerini tereyağı ile iyice yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştıralım.
- Daha önceden fansız olarak 200 derecede ısıttığımız fırında 7-8 dakika pişirip hemen çıkaralım
- Bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip ardından servise geçebiliriz.
- Üzerine pudra şekeri eleyerek ister tabağa çevirip, ister kaseden yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun
Not:
- Her fırın farklıdır, deneyerek kendi fırınınızın ısı ve zaman ayarını bulmalısınız.
- Fırını çalışmaya başlarken ısıtmaya başlamanız önemli bir püf noktasıdır.
- Kaplarınızı tereyağı ile yağladıktan sonra hafifçe unlarsanız sufleleriniz daha kolay kalıptan ayrılır.
- Sufle kaplarda bekledikçe pişmeye devam eder, dolayısıyla içinin akışkanlığı azalır.. hemen ters çevirip, sıcak servis edilmesi gerekir.