12 Ocak 2020 Pazar

SUFLE TARİFİ

SUFLE TARİFİ
SUFLE TARİFİSUFLE TARİFİ

SUFLE TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı şeker

SUFLE NASIL YAPILIR

  1. Tereyağını ve bitter çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritelim. 
  2. Ocağı kapatarak unu ve kakaoyu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  4. Çikolatalı harcı üzerine ilave ederek düşük hızda mikserle hafifçe karıştıralım
  5. 4 adet sufle kabının içlerini tereyağı ile iyice yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştıralım.
  6. Daha önceden fansız olarak 200 derecede ısıttığımız fırında 7-8 dakika pişirip hemen çıkaralım
  7. Bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip ardından servise geçebiliriz.
  8. Üzerine pudra şekeri eleyerek ister tabağa çevirip, ister kaseden yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Not
  • Her fırın farklıdır, deneyerek kendi fırınınızın ısı ve zaman ayarını bulmalısınız. 
  • Fırını çalışmaya başlarken ısıtmaya başlamanız önemli bir püf noktasıdır. 
  • Kaplarınızı tereyağı ile yağladıktan sonra hafifçe unlarsanız sufleleriniz daha kolay kalıptan ayrılır.
  • Sufle kaplarda bekledikçe pişmeye devam eder, dolayısıyla içinin akışkanlığı azalır.. hemen ters çevirip, sıcak servis edilmesi gerekir.

4 Ocak 2020 Cumartesi

WAFFLE TARİFİ

WAFFLE TARİFİWAFFLE TARİFİ
WAFFLE TARİFİ
Waffle tatlısı yapımı düşündüğünüz kadar zor değil aslında yapılması oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı. Özel waffle makinası olması da şart değil, tost makinası ya da daha basitçe bir tavada bile yapabilirsiniz..

WAFFLE TARİFİ

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker(azaltabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için:

  • Çeşitli meyveler, fındık ve tercihen nutella

WAFFLE NASIL YAPILIR?

  1. Yumurta, bir çimdik tuz ve şekeri köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ile çırpın, sütü ve kabartma tozunu ilave edin. 
  2. Unu azar azar kek hamuru kıvamına ulaşıncaya kadar ilave ederek çırpıcıyla karıştırın.
  3. Boza kıvamında bir hamur elde etmeliyiz.
  4. Waffle makinanız varsa kullanabilirsiniz; yoksa teflon tavayı ya da tost makinasını hafifçe tereyağı ile yağlayarak, iyice ısıtıp 1 kepçe kadar hamurdan dökün, hafifçe yayılmasını sağlayın.
  5. Bir silikon spatula yardımı ile çevirerek diğer yüzünü pişirin. Hep başında olun, çünkü çok kısa sürede pişecektir.
  6. Waffle hamurunu pişirdikten sonra üzerine dilediğiniz şekilde siyah ya da beyaz çikolata sürerek muz, çilek,  kivi gibi sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Fındık, hindistan cevizi, pudra şekeri serpebilirsiniz. Çikolata sos gezdirebilirsiniz :)
Afiyet olsun

Notlar:
  • Hamuru dolapta 1 gün saklasak  ağzını streçleyip saklayabilirsiniz.
  • Kahvaltılık çikolatayı waffle henüz sıcakken ve çikolata da akışkan haldeyken sürüyoruz. Değilse benmari usulü yumuşatabilirsiniz.
  • Tost makinasında yaparsanız, pişirirken arasına bir çay kaşığı koyun, üzerine tam basılmasın

2 Ocak 2020 Perşembe

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

TAVUK KAPAMA TARİFİ

Malzemeler

  • 5-6 adet küçük incik(2 büyük kalçalı but ya da parçalanmış bütün tavuk)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 domates rendesi
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, kekik, 
  • 3-4 tane karabiber(ya da 1 çay kaşığı toz karabiber)

TAVUK KAPAMA nasıl yapılır

  1. Tavukları yeterince suda haşlayalım.
  2. Pirinci 1 çay kaşığı tuz atılmış sıcak suda 15 dakika bekletelim
  3. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda hafif kavuralım
  4. Domatesi ekleyelim ve onu da suyunu çekene kadar kavuralım
  5. Yıkanmış pirinçleri ve tereyağı ekleyip 4-5 dakika güzelce kavurmaya devam edelim
  6. Altını kapatınca tuz ve bir kaç tane karabiber serpiştirelim
  7. Fırın kabına koyup düzeltelim
  8. Üzerine haşlanan tavukları yerleştirelim ve sıcak tavuk suyunu dökelim, kekik serpelim(isteğe bağlı)
  9. Islatılmış yağlı kağıtla üzerini kapatalım
  10. 200 derecede ısınmış fırında suyunu çekene kadar pişirelim(yaklaşık 25 dakika)
  11. Son 10 dakikada kağıdı kaldırıp tavukları kızartabilirsiniz. 
Not: Tavuğun yüzeyine çok az salça-sıvıyağ-yoğurt karışımı sürerseniz nar gibi kızarır.

Afiyet olsun

Related Posts with Thumbnails