12 Ocak 2020 Pazar

SUFLE TARİFİ

SUFLE TARİFİ
SUFLE TARİFİSUFLE TARİFİ

SUFLE TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet oda ısısında yumurta
  • 50 gr tereyağı
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 ya da 4 yemek kaşığı şeker

SUFLE NASIL YAPILIR

  1. Tereyağını ve bitter çikolataları kısık ateşte karıştırarak eritelim. 
  2. Ocağı kapatarak unu ve kakaoyu ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  4. Çikolatalı harcı üzerine ilave ederek düşük hızda mikserle hafifçe karıştıralım
  5. 4 adet sufle kabının içlerini tereyağı ile iyice yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştıralım.
  6. Daha önceden fansız olarak 200 derecede ısıttığımız fırında 7-8 dakika pişirip hemen çıkaralım
  7. Bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip ardından servise geçebiliriz.
  8. Üzerine pudra şekeri eleyerek ister tabağa çevirip, ister kaseden yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun

Not
  • Her fırın farklıdır, deneyerek kendi fırınınızın ısı ve zaman ayarını bulmalısınız. 
  • Fırını çalışmaya başlarken ısıtmaya başlamanız önemli bir püf noktasıdır. 
  • Kaplarınızı tereyağı ile yağladıktan sonra hafifçe unlarsanız sufleleriniz daha kolay kalıptan ayrılır.
  • Sufle kaplarda bekledikçe pişmeye devam eder, dolayısıyla içinin akışkanlığı azalır.. hemen ters çevirip, sıcak servis edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails