31 Ocak 2020 Cuma

FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE TARİFİ

Malzemeler:

Püre için:


  • 4-5 adet patates
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Küçük bir kase kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Mantar sote için :


  • 1 kg mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 1yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz 
  • kırmızı biber

Üzeri için


  • Kaşar peyniri

FIRINDA MANTARLI  PATATES SUFLE YAPILIŞI



  1. Patatesleri haşlayalım, üzerine sütü, iki kaşık tereyağını, kase kaşar peynirini, az karabiber ve tuzu ekleyelim
  2. İyice ezerek püre haline getirelim 
  3. Temizlenip doğranmış mantarları limonlu suda 5 dakika haşlayalım
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağda öldürdükten sonra mantarları ekleyip 10-15 dakika soteleyelim.
  5. Patatesleri yuvarlak borcama serelim, üzerine sotelediğimiz mantarları dizelim.
  6. En üste kaşar peyniri rendeleyip 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Afiyet olsun

29 Ocak 2020 Çarşamba

ACILI EZME TARİFİ

ACILI EZME TARİFİ

ACILI EZME TARİFİ

 Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy domates
  • 2 adet acı sivri biber 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük salatalik
  • 2 diş sarimsak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık acı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 limon
  • Tuz
  •  acı pul biber 

ACILI EZME YAPILIŞI

  1. Domatesleri soyup çok minik doğrayalım. 
  2. Biber, salatalik ve soğanları rondodan çok ince olmayacak şekilde çekelim. 
  3. Acısının çıkması için önce küçük bir kapta yıkayıp sonra çok ince bir süzgeçte süzelim(ya da tülbent)
  4. Sonra domatesleri karıştıralım 
  5. Maydanozu da incecik doğrayıp, ilave edelim 
  6. Salçayı nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyelim 
  7. Tuz ve pul biberi damak tadımıza göre ayarlayalım.
  8. Servis tabağımıza alıp kaşık sırtıyla şekillendirelim

Afiyet olsun

28 Ocak 2020 Salı

SEBZELİ KİŞ TARİFİ

SEBZELİ KİŞ TARİFİ

SEBZELİ KİŞ TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı 
  • 1,5 su bardağı un
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 çay kaşığı kadar tuz

İçi:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet havuç
  • 2 adet bütün pırasa 
  • 250 gr ayıklanmış, doğranmış ıspanak 
  • Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Zeytinyağı

Üzerine :

  • 1/ 2 kutu sıvı krema (100 ml)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

SEBZELİ KİŞ NASIL YAPILIR

  1. Kiş hamuru için un, tereyağı ve tuzu derin bir kaba alıp azar azar soğuk su ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 24 cm çapındaki tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde elimizle yayarak yerleştirelim.
  3. Hamurun pişerken kabarmaması için; 
  • ya üzerine kalıp boyutunda kesilmiş yağlı kağıt üzerine nohut taneleri koyalım.
  • ya da çatalla sık aralıklarla delikler açalım
  1. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim ve nohutları alalım.
  2. İçi için yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu ve ince ince doğranmış pırasaları zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Ispanakları da ilave edip ıspanaklar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
  4. İç harcı ılınınca kremayı beyaz peyniri karıştırıp pişen tart hamurunun üzerine her tarafı kapatacak şekilde yerleştirelim.
  5. Kaşar peyniri rendesini serpelim.
  6. Isıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  7. Ilınınca servis yapalım.
Afiyet olsun
Related Posts with Thumbnails