FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE TARİFİ
Malzemeler:
Püre için:
- 4-5 adet patates
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Küçük bir kase kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Mantar sote için :
- 1 kg mantar
- 1 orta boy soğan
- 1yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- kırmızı biber
Üzeri için
FIRINDA MANTARLI PATATES SUFLE YAPILIŞI
- Patatesleri haşlayalım, üzerine sütü, iki kaşık tereyağını, kase kaşar peynirini, az karabiber ve tuzu ekleyelim
- İyice ezerek püre haline getirelim
- Temizlenip doğranmış mantarları limonlu suda 5 dakika haşlayalım
- Soğanı yemeklik doğrayıp, bir yemek kaşığı tereyağ ve bir yemek kaşığı sıvı yağda öldürdükten sonra mantarları ekleyip 10-15 dakika soteleyelim.
- Patatesleri yuvarlak borcama serelim, üzerine sotelediğimiz mantarları dizelim.
- En üste kaşar peyniri rendeleyip 175 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Afiyet olsun
ACILI EZME TARİFİ
Malzemeler:
- 4 adet büyük boy domates
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet küçük salatalik
- 2 diş sarimsak
- 3-4 dal maydanoz
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 limon
- Tuz
- acı pul biber
ACILI EZME YAPILIŞI
- Domatesleri soyup çok minik doğrayalım.
- Biber, salatalik ve soğanları rondodan çok ince olmayacak şekilde çekelim.
- Acısının çıkması için önce küçük bir kapta yıkayıp sonra çok ince bir süzgeçte süzelim(ya da tülbent)
- Sonra domatesleri karıştıralım
- Maydanozu da incecik doğrayıp, ilave edelim
- Salçayı nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyelim
- Tuz ve pul biberi damak tadımıza göre ayarlayalım.
- Servis tabağımıza alıp kaşık sırtıyla şekillendirelim
Afiyet olsun
SEBZELİ KİŞ TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için:
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 3-4 yemek kaşığı soğuk su
- 1 çay kaşığı kadar tuz
İçi:
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet havuç
- 2 adet bütün pırasa
- 250 gr ayıklanmış, doğranmış ıspanak
- Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Zeytinyağı
Üzerine :
- 1/ 2 kutu sıvı krema (100 ml)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
SEBZELİ KİŞ NASIL YAPILIR
- Kiş hamuru için un, tereyağı ve tuzu derin bir kaba alıp azar azar soğuk su ilavesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 24 cm çapındaki tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde elimizle yayarak yerleştirelim.
- Hamurun pişerken kabarmaması için;
- ya üzerine kalıp boyutunda kesilmiş yağlı kağıt üzerine nohut taneleri koyalım.
- ya da çatalla sık aralıklarla delikler açalım
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim ve nohutları alalım.
- İçi için yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş havucu ve ince ince doğranmış pırasaları zeytinyağında iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Ispanakları da ilave edip ıspanaklar yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
- İç harcı ılınınca kremayı beyaz peyniri karıştırıp pişen tart hamurunun üzerine her tarafı kapatacak şekilde yerleştirelim.
- Kaşar peyniri rendesini serpelim.
- Isıtılmış fırında kaşar peyniri eriyip üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Ilınınca servis yapalım.
Afiyet olsun