Sonbaharda bir kaç kavanoz hazırlayınca kışın yemek ve salatalarda, aperitif olarak çok rahat ediyorsunuz.. Acil sofralarınızın baştacı oluyor ..Yapımı da öyle çok zor değil, hadiii üşenmeyin :)
Malzemeler:
(yaklaşık ölçüler bunlar, damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
- 1 kilo kırmızı biber
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sirke
- 5-6 tane sarımsak
- Tuz
Kırmızı biber salamurası yapılışı:
- Biberler ister ocakta ister fırında közlenir, kabukları soyulur, ortadan kesilip çekirdekleri temizlenir.
- Bir kavanoza aralarına soyulmuş sarımsak konularak sıralanır. (biberleri ister bütün halde ister irice doğrayarak koyun)
- Üzerine tuz, zeytinyağı ve sirke ile hazırlanan sos dökülür, kavanoz sıkıca kapatılır, birkaç gün içinde yemeye hazır hale gelir. (bozdolabında birkaç ay saklanabilir.)
- Eğer daha uzun süre saklamak isterseniz biberleri fırında ısıtıp sıcakken kavanozlamak gerekir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder